Wil je jouw gasten verwennen? Zo doe je dat!

  • Home
  • Keuken
  • Wil je jouw gasten verwennen? Zo doe je dat!

Zorg jij graag goed voor je gasten als ze weer eens op visite zijn? Dat verdient een applausje, want niet iedereen is daar goed in. In dit artikel laat ik een aantal artikelen zien waar je eventueel je gasten extra mee kunt winnen

Koffie

Het eerste wat je doet als gasten binnen komen is ze wat te drinken aanbieden. Dan wil je natuurlijk wel iets lekkers kunnen aanbieden. Vaak is dat koffie of thee. Een kopje koffie is wat de gemiddelde Nederlander accepteert. Echter, er wordt hier weinig op gevarieerd. Waarom bied je je gasten geen cappuccino of espresso aan? Dan ben je toch nog een beetje experimenteel bezig. De lekkerste espresso of cappuccino maak je met een percolator. Pas wel op of je inductie of gas gebruikt tijdens het verwarmen van het apparaat! Ander moet je deze direct weggooien.

Thee

Hetzelfde geldt voor thee. Iedereen houdt wel van een lekker kopje thee als je op bezoek bent bij vrienden of familie. Alleen niet iedereen heeft een uitgebreid aanbod aan theesoorten, wat het soms vervelend voor de gasten kan maken. Dan moeten ze soms toch geloven aan een smaak die ze normaal gesproken liever niet drinken. Hiervoor kan je een theedoos voor gebruiken! Hier kan je vele soorten thee in opslaan. Dan heeft je gast ook genoeg keuze voor zijn heerlijke kopje thee!

Gebak

Naast de koffie en thee hoort natuurlijk een heerlijk gebakje. Deze kan je kopen in de supermarkt of bij de bakker. Maar je kan deze ook zelf maken. Daar heb je wel de juiste cake- of bakvormen voor nodig. Daarnaast kan je ook nog creatiever zijn op het gebied van bakken. Zo kan je zelf ook koekjes of zelfs een taart maken. En als je je creaties niet alleen lekker wilt laten smaken, kan je ook nog punten op de  presentatie scoren. Want wie wil nou niet iets eten wat er te verleidelijk uitziet?

Tags: