Zelf je oude keuken demonteren? Dit is waar je op moet letten!

  • Home
  • Keuken
  • Zelf je oude keuken demonteren? Dit is waar je op moet letten!

Je kunt natuurlijk een professional inhuren om je keuken te demonteren, om zo tijd te besparen en schade te voorkomen. Maar het is ook een klus die je prima zelf uit kunt voeren, mits je weet waar je op moet letten en hoe je dit aan moet pakken.

Tip: ga je verbouwen in de omgeving van Almere? Een container huren in Almere via Paridon Containers is gemakkelijk, voordelig en snel. Op de afgesproken datum wordt er een bouwafval container afgeleverd en deze wordt opgehaald zodra die volgeladen is.

Stap 1: Wat gaat er met de keuken gebeuren?

Bedenk vooraf wat er met de keuken gaat gebeuren. Ga je deze afvoeren, dan hoef je niet zo te letten op beschadigingen en dergelijke. Maar wellicht is de keuken nog goed genoeg voor een tweede leven, of zelfs nog bijna nieuw maar gewoon jouw smaak niet. Je kunt de keuken dan wellicht ook verkopen. Zo houdt je er nog een leuk zakcentje aan over, wat je weer bij je nieuwe keuken kunt leggen. En is je keuken economisch afgeschreven, maar nog wel in goede staat? Als je hem op marktplaats gratis aanbiedt is er wellicht iemand blij mee die een tijdelijke oplossing zoekt. Als de ontvanger jou dan een handje komt helpen om de keuken te demonteren is iedereen blij.

Stap 2: Afvoeren of af laten voeren?

Gaat je gedemonteerde keuken geen tweede leven tegemoet? Denk dan vooraf na of je de keuken zelf af gaat voeren, of dat je hiervoor een bedrijf inschakelt. Als je het zelf regelt heb je wellicht een aanhangwagen of bus nodig. Maar met het huren van een container ben je van alles af en hoef je zelf geen afval te sorteren en af te voeren. Hier vind je meer informatie over een container huren in Hilversum.

Stap 3: Leidingwerk afsluiten

Vergeet niet eerst alle waterleidingen, gasleidingen en elektra af te sluiten voordat je begint met demonteren. Dit voorkomt lekkages, schade en verwondingen. Indien je zelf niet goed weet hoe je dit aan moet pakken, kun je ervoor kiezen voor dit onderdeel wel een professional in te schakelen.

Stap 4: Demonteren

Je kunt natuurlijk met grof geweld de keuken uit je huis slopen, maar daarmee haal je je een hoop extra werk op je hals. Begin daarom met het verwijderen van de kastdeurtjes, gevolgd door de apparatuur. Vervolgens verwijder je alle bovenkasten. Daarna is het blad aan de beurt. Verwijder eerst de kraan, de kookplaat en eventueel de spoelbak. Ten slotte verwijder je alle onderkastjes en voila, je keuken is gedemonteerd en goed af te voeren of te verhuizen.