Hoe je keuken op de beste manier inrichten?

 • Home
 • Keuken
 • Hoe je keuken op de beste manier inrichten?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er bij het inrichten van een keuken rekening dient te worden gehouden met heel wat verschillende zaken. Ondanks het feit dat dit eigenlijk behoorlijk voor de hand liggend is zijn er nog altijd heel wat mensen die hier vaak veel te snel overheen gaan. Nochtans is een optimale inrichting van de keuken van cruciaal belang voor het comfort dat je kan ervaren tijdens het koken. Ben jij ook van plan om een nieuwe keuken in te richten en wil je graag ontdekken op welke manier je deze het beste kan inrichten? Hou dan zeker en vast rekening met de informatie zoals hieronder aangegeven.

Uit welke verschillende onderdelen bestaat een keuken?

Het spreekt voor zich dat een keuken uit tal van verschillende onderdelen bestaat. Bij het inrichten van je keuken is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij deze verschillende onderdelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

 1. De spoel- en afvalzone;
 2. De voorbereidingszone;
 3. De zone voor koken en bakken;
 4. De voorraad zone;
 5. Het opberg onderdeel;

 

Het spreekt voor zich dat je ervoor zal moeten zorgen dat je in je keuken over elk onderdeel beschikt. Op welke manier je, je keuken gaat inrichten is eigenlijk aan jou. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een traditionele opstelling, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor het gebruik van een keukeneiland. Welke van deze opties voor jou het meest interessant is, is uiteraard geheel aan jou om te bepalen.

De verschillende soorten verlichting in je keuken

Bij het inrichten van een keuken is het eveneens altijd van belang om stil te blijven staan bij het soort verlichting waar gebruik van moet worden gemaakt. Veel mensen houden er eigenlijk geen rekening mee, maar in een keuken wordt er doorgaans gebruik gemaakt van drie verschillende soorten verlichting. Het gaat hierbij concreet om de onderstaande:

 

 • De algemene verlichting in de keuken;
 • De speciale werkverlichting;
 • Sfeerverlichting;

 

De algemene verlichting in een keuken doet uiteraard dienst als basisverlichting. Deze is dan ook doorgaans afkomstig vanuit één vast punt welke zich centraal in de keuken bevindt. Voor de werkverlichting geldt dat het gaat om verlichting welke moet helpen bij het koken. Bovendien moet ze bijvoorbeeld vermoeide ogen kunnen voorkomen. De sfeerverlichting moet uiteindelijk doen wat de naam reeds laat vermoeden, namelijk extra sfeer creëren in de keuken. Dit is niet in het minst belangrijk voor mensen die een leefkeuken gaan maken.

Denk altijd vanuit praktisch oogpunt

Veel mensen spenderen enorm veel tijd in de keuken. Heel veel mensen houden er dan ook van om gerechten klaar te maken. Dit geldt niet alleen voor het ontbijt en de lunch, maar ook zeker voor het diner. Onderschat de hoeveelheid aan tijd die je besteedt aan het koken dan ook zeker niet. Omwille van deze reden is het van cruciaal belang om bij een keuken inrichten altijd te denken vanuit praktisch oogpunt. Alleen op die manier zal je elke keer met alle plezier aan de slag gaan in je keuken. Bij Superkeukens.nl denken ze graag met je mee bij het indelen van jouw ideale keuken.

Tags: