Geld besparen met deze tips

Nu het nieuwe jaar begonnen is zoeken veel huishoudens naar mogelijkheden om te besparen. Door te besparen houd je geld over voor een langere vakantie in de zomer, een nieuwe televisie, enzovoorts. Er zijn verschillende manieren om geld over te houden! In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje. Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van een zandloper in de badkamer? Wij spraken een loodgieter, met wie wij het hadden over mogelijkheden om geld te besparen. Een van de tips van deze loodgieter was het gebruik van zo’n zandloper. Met de zandloper weet je precies wanneer je onder de douche weg zou moeten gaan, om geld over te houden. Vaak blijken mensen veel langer te douchen dan noodzakelijk is!

Kies voor een nieuwe cv-ketel met hoger rendement

Naast de mogelijkheid om een zandloper in de badkamer te hangen, kun je volgens deze loodgieter ook overstappen op een elektrische warmtepomp. Een moderne elektrische warmtepomp heeft doorgaans een hoger rendement dan een conventionele cv-ketel op gas. Daarbij wordt verwacht dat de prijs voor gas de komende jaren zal stijgen, daar waar de kosten voor elektrische energie iets dalen in verhouding tot de stijgende gasprijs. Nog goedkoper wordt het gebruik van een elektrische warmtepomp, wanneer je dit apparaat combineert met zonnepanelen. Zo wek je voortaan je eigen groene stroom op!

Geld verdienen door oude accessoires te verkopen

De kans is groot dat je accessoires of meubels in huis regelmatig vernieuwt. Wat doe jij in zo’n geval met je oude meubels? Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het verkopen van de oude meubels en accessoires. Je kunt bijvoorbeeld naar een braderie gaan om de meubels aan te bieden, je kunt ze op een website met tweedehands producten verkopen, enzovoorts. Zo verdien je een extra zakcentje om nieuwe accessoires van te kopen! Het is zonde om de accessoires te bewaren of weg te gooien, als je deze niet meer verwacht te gebruiken.

Tags: