De mooiste oranje bloemen voor in huis

De mooiste oranje bloemen voor in huis

Kamerplanten zijn naast het zuiveren van de lucht, ook handig om op een milieubewuste manier je huis kleur te geven. Er zijn dan ook veel verschillende soorten kamerplanten die volop bloeien. Een van de zeldzame kleuren binnen deze collectie is; oranje. Terwijl dit als prachtige decoratie kan dienen binnen jouw interieur. Vandaar hebben wij hier een selectie gemaakt van de mooiste oranje kamerplanten waar jij je huis mee kan pimpen.

Calathea Crocata tassmania

Deze mooie donkergroene plant heeft naast zijn zakelijke uiterlijk ook een vrolijke uitkomt. Namelijk mooie oranje bloemen die boven de donkergroene bladeren uitsteken. Een zeldzaam mooi gezicht. Deze plant verkeerd in zijn beste staat wanneer deze op kamertemperatuur blijft staan. Hij kan niet tegen een hele dag in de felle zon of tocht. Echter heeft deze wel licht nodig, in een kelder zou hij het niet overleven. Deze plant is binnen drie maanden uitgebloeid, dan dien je de bloeiende bloemen eraf te knippen (als je wilt). Kortom, een perfecte toevoeging in of op een kast.

Zantedeschia (Calla)

Deze Zuid-Afrikaanse moerasplant heeft ongekend mooie bladeren die oranje/geel uitslaan. Het wordt gezien als een makkelijk te verzorgen plant. Deze functioneert het beste wanneer hij in kamertemperatuur verkeerd tussen de 10 en 20 graden celcius. Wanneer deze in een te koele kamer staat zal die het wel overleven, echter zal die dan niet gaan bloeien. Het beste is als je de Zantedeschia een tot twee keer per week een flinke scheut water geeft. Het fijne aan de Zantedeschia is dat deze wekenlang bloeit en je dus lang plezier kan hebben van de mooie oranje bloemen. Een meer dan verdiende plek in deze top drie dus.

Citrus Calamondin

Een knal oranje sinaasappel boompje in huis? Dat is mogelijk. De Citrus Calamondin werpt mooie en oranje vruchten af, waardoor dit als leuke decoratie kan dienen. De oranje vruchten in combinatie met de mooie groene bladeren zorgen voor een compleet en warm gevoel. Helaas kan je deze vruchten niet eten. Deze plant staat graag in de felle zon en staat het liefst in een ruime pot met genoeg en goede potgrond. Ze houden van water, alleen zou het niet tegen een voetbad kunnen. Wanneer je op zoek bent naar een ultieme zomerse kamerplant is dit dus een perfecte keuze.

Tags: