Betonlook gietvloer in de woonkamer

This picture shows the scene of a construction site. In the foreground a hand wearing work gloves is carrying a bucket. In the background a cement truck is visible. Cement is flowing from the truck into the bucket.

Wanneer je een nieuwe vloer in de woonkamer wil, zijn er een hoop verschillende mogelijkheden. Je kan natuurlijk denken aan een parketvloer of een vloer van tegels, maar ook aan een betonlook gietvloer. Aan het hebben van een gietvloer zitten namelijk verschillende voordelen verbonden. In deze tekst gaan we kijken wat een betonlook gietvloer precies is en waarom dit een goede keuze is voor in de woonkamer.

Betonlook gietvloer

Een gietvloer is een vloer die letterlijk gegoten wordt. De ondervloer wordt voorbereid zodat het mengsel nergens heen kan en vervolgens wordt het mengsel dus over die ondervloer gegoten. Hierdoor krijg je dus een naadloze vloer die vervolgens gaat opdrogen totdat deze een geheel vormt en niet meer vloeibaar is. Omdat de vloer in verschillende soorten kleuren en materialen te krijgen is, is het ook mogelijk om deze in een betonlook te krijgen. Dit is dus een grijze vloer in verschillende tinten die het effect creëert alsof er beton gegoten is in de woonkamer, maar dan zonder het gevoel alsof je over echt beton loopt.

Voordelen betonlook gietvloer

Er zitten dan ook verschillende voordelen aan het hebben van een betonlook gietvloer. Allereerst geeft de vloer natuurlijk een mooie uitstraling door het gebruik van materiaal wat doet denken aan beton. Hierdoor kun je een moderne, maar bijvoorbeeld ook industriële look helemaal afkrijgen. Ook heeft een gietvloer dus het voordeel dat het bestaat uit een geheel. Hierdoor zitten er geen naden of kieren in de vloer. Naden en kieren in de vloer zorgen ervoor dat vuil blijft hangen en dat de vloer veel minder goed schoongehouden kan worden. Wanneer je dan gebruik maakt van een gietvloer, kun je dus veel makkelijker schoonmaken omdat deze bestaat uit een geheel. Ook zorgt de algehele uitstraling van een gietvloer voor een stukje luxe die een andere vloer niet altijd kan bieden.

Tot slot

Wanneer je dus op zoek bent naar een mooie nieuwe vloer welke voldoet aan jouw eisen dan is wellicht een gietvloer een goede keuze. De vloer geeft een luxe uitstraling en is daarnaast heel makkelijk in onderhoud.