4 badkamer trends in 2019

Als jaren dezelfde badkamer, maar toe aan wat nieuws? Denkt u eraan om dit jaar uw badkamer volledig om te gooien? Wil je een vernieuwde en modernere uitstraling? Dan zijn hier vier badkamer trends die je kunnen inspireren.

Moderne barrièrevrije douches

Steeds vaker zien we douches zonder opstapje of drempels in badkamers. Het heeft een strakke look en is ook nog enorm praktisch. De verwachting is dat er steeds vaker barrièrevrije douches in woningen komen. De inloopdouche is hier een goed voorbeeld van.

Meer kleur

Veel mensen denken bij badkamers aan lichte kleuren, zoals wit. Dit verandert steeds meer door badkamers met opvallende kleuren of printjes. Het is een trend om je badkamer te behangen met waterdicht behang en/of glanzende tegels te gebruiken. We zullen de komende jaren steeds meer kleurrijke badkamers zien en het standaardbeeld van ‘de witte badkamer’ zal snel verdwijnen.

Douchen in de zon

Bruin worden tijdens het douchen is de droom van veel mensen. Tegenwoordig zie je steeds meer sunshowers, dit zijn douches met ingebouwd infraroodlicht. De sunshower zorgt naast de gezonde tint ook nog voor extra ontspanning en een gezonder lichaam.

De zwarte kraan

Bij het kiezen van een kraan denk je niet snel aan de kleur, maar kijk je eerder naar de vorm en functionaliteit. Toch is een badkamertrend dit jaar de zwarte kraan. Voor zowel de wastafel-, douche- en badkranen heb je allemaal zwarte varianten die perfect in jouw badkamer kunnen passen.

Kijk welke trend bij jouw ideale badkamer past en zoek online voor extra inspiratie. Voorbeelden van anderen kunnen jou extra inspireren en helpen tot het ontwerpen van de mooiste badkamer.

Tags: