3 redenen om te kiezen voor kamerplanten

3 redenen om te kiezen voor kamerplanten

Het gebruik van huiskamerplanten is voor een interieur niet nieuw, maar zeker wel goed! Het kan je interieur namelijk enorm veel verbeteren. Hoe dit komt? In dit blog bericht geven we je 3 redenen!

Meer planten in je interieur? Gebruik ze als accessoire!

Planten komen in enorm veel verschillende soorten en maten. Hierdoor kun je ze perfect gebruiken om je interieur leuker te maken. Een eetkamer aankleden met kamerplanten is bijvoorbeeld erg leuk. Je kunt er namelijk voor kiezen om kleine potjes te bemachtigen in dezelfde interieurstijl. Vervolgens kun je deze erg leuk vullen met kleine plantjes. Een veelgemaakte keuze is een vetplantje. Deze hebben namelijk enorm weinig verzorging nodig. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een grote bananenplant in de hoek van de kamer of een klein bonsai boompje bij het raam. Tot slot kun je ze ook nog eens kwijt aan de boekenplank, in de vorm van een hangplant.

Kamerplanten zijn goed voor de gezondheid

Zoals je wellicht al wist, zorgen bomen en planten voor zuurstof op de wereld. Dit werk kunnen de planten ook doen als ze in je woning staan. De planten nemen namelijk de lucht op en ademen weer verse lucht uit. Het is dan ook bewezen dat huiskamerplanten de luchtkwaliteit in je woning drastisch verbeteren. Hier bestaan ook nog eens planten voor die hierin gespecialiseerd zijn. Ook kunnen planten de mentale gesteldheid van de mens positief beïnvloeden. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat de mens gelukkiger wordt als er veel groen om hem of haar heen staat. Wanneer je in de stad woont kan het daarom extra belangrijk zijn om kamerplanten aan te schaffen!

kamerplanten in de slaapkamer voor betere slaap

Zoals eerder benoemt, zorgen kamerplanten voor zuurstof. Naast deze zuurstof komen er ook aromatische stoffen uit. Dit kun je perfect gebruiken in de slaapkamer! Kies bijvoorbeeld voor lavendel om je kamer te voorzien van deze lekkere geur. Het grootste voordeel hiervan, is dat het positief werkt op je slaapgedrag. Je gaat er dus ook echt lekkerder en beter van slapen! Weet jij al welke soort kamerplant je gaat aanschaffen voor je slaapkamer?

Tags: