5 tips om jouw bananenplant te verzorgen

kantoorplant

Bananenplanten zien er mooi uit en brengen vrolijkheid mee in de kamer waar jij de plant plaatst. Een bananenplant is een tropische plant, en het klinkt misschien gek om een tropische plant binnen in huis te late groeien, maar het is zeker mogelijk! Door zijn unieke uitstraling is het een populaire plant, en met de juiste verzorging, en een beetje liefde, laat je jouw bananenplant uitgroeien tot een mooie eye catcher in jouw interieur!

Qua verzorging is de bananenplant geen makkelijke. Hij heeft echt wat extra aandacht nodig in vergelijking met de meeste kamerplanten. Maar als je goed weet wat je doet en wat je plant nodig heeft, lukt het wel. Gebruik onze tips en dan komt het helemaal goed!

1: Water, water, water!

De bananenplant heeft veel water nodig en valt daarom niet echt onder de kantoorplanten. Meer water dan de gemiddelde kamerplant. Het beste is als hij en licht vochtige bodem heeft. Dit betekent dat in de lente en zomer maanden je de plant zo’n 2 keer per week water moet geven. In de herfst en winter kun je dit terugschakelen naar 1 keer per week. Besproei de bladeren ook met een plantenspuit

2: Warmte
De bananenplant is een tropische plant, en in de tropen kunnen de temperaturen flink oplopen. Daar houdt deze plant dan ook van! Als de temperatuur onder de 5 graden komt zal hij niet groeien en bij het vriespunt zelfs doodgaat. Houdt je bananenplant dus lekker binnen!

3: Zonlicht
Buiten warmte heeft deze mooie plant natuurlijk wel zonlicht nodig! Zet je de bananenplant in een donker hoek? Dan zal dat snel voor teleurstellingen zorgen. Plaats je plant op een zonnige plek van de kamer, maar pas wel op met direct zonlicht! Bij gelijk direct zonlicht kunnen de bladeren namelijk verbranden. Het beste kun je je plant laten wennen aan zonlicht. Bouw het op door de plant eerst wat van het raam af te plaatsen en vervolgens steeds meer naar het raam toe te schuiven.

4: Snoeien?
Snoeien is eigenlijk helemaal niet nodig bij deze plant. Verwacht niet dat je constant mooie groene bladeren hebt, want bruine vlekken op het blad horen bij deze plant. Na verloop van tijd zullen de onderste bladeren zelfs zo droog en bruin worden dat je ze er wel af kan halen. Stoor je je echt aan de bruine vlekken op de gezonden bladeren? Knip dan voorzichtig het bruine gedeelte nog af.

5: Verpotten
Als je je bananenplant optimaal wilt laten groeien, is het slim om elk jaar je plant te verpotten. Kies voor een pot die 20% groter is dan de vorige pot. Wil je je plant liever dit formaat houden maar wel ervoor zorgen dat ie gezond blijft? Vervang dan jaarlijks de potgrond. Schud de plant uit en zet m volledig in nieuwe aarde.

Tags: