Zo geef je jouw tuin meer kleur

  • Home
  • Tuin
  • Zo geef je jouw tuin meer kleur

De tuin is een belangrijke plek van je huis. Voornamelijk in de zomer is de tuin een plek waar je tot rust kan komen. Een tuin hoort dit ook uit te stralen. Je zult merken dat wanneer je tuin er netjes en verzorgd uit ziet, jij je ook veel prettiger voelt. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je een grote tuin hebt, blijf je vaak bezig. Het kan dan handig zijn om een hovenier in dienst te nemen die dit van je over neemt. In de zomer groeien de planten als kool. Wanneer je denkt dat je eindelijk alles onder controle hebt, komt het nieuwe onkruid alweer uit de grond. Onkruid is wat je wil vermijden in je tuin. Wanneer je tuin vol staat met mooie gekleurde bloemen zal je je weer opgewekt en prettig voelen. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je meer kleur in je tuin kan creëren. 

Overige decoratie

Een tuin bestaat vaak voornamelijk uit planten en bloemen. De planten zijn groen en de bloemen maken het vrolijk door de felle kleuren. Niet alleen bloemen kunnen je tuin opfleuren. Er zijn namelijk ook andere decoratie en accessoires voor in je tuin. Denk maar eens aan leuke bloempotten, vazen of gewoon simpele decoratie voor aan de schutting. Een tuinhuis is hiervoor ook ideaal. Een leuke slinger langs het tuinhuisje of decoratie zoals een vlinder of vogel aan de muur doet al wonderen. 

Decoreer de zithoek

De zithoek staat centraal in de tuin. Deze hoort er knus en uitnodigend uit te zien. Als je een beetje modebewust bent stem je de kleuren in je tuin op elkaar af en zo ook de decoratie in je tuin. Hieronder vallen ook je tuinkussens. Een leuke lichtblauwe tint geeft je tuin bijvoorbeeld een frisse uitstraling. Zorg er voor dat je overige decoratie ook deze kleur bevat. Zo word je tuin mooi één geheel.