Welke soorten Laurier zijn er allemaal?

Wilt u een laurier kopen? De Laurier, ofwel de Prunus, is een populaire haagplant om een groene erfafscheiding mee te creëren. Het fijne aan deze haagplant is dat deze niet veel onderhoud nodig heeft en het hele jaar mooi groen blijft. Het is namelijk een wintergroene struik. Daarnaast bestaan er veel verschillende soorten Laurier. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende Portugese Laurier, maar de Laurierfamilie kent ook verschillende minder bekende varianten. Bij het kopen van een Laurier heb je dan ook veel keuze. Benieuwd welke soorten Laurier er allemaal zijn? In deze blog hebben we een aantal bekende en minder bekende soorten op een rijtje gezet.

Portugese Laurier

Deze bekende Lauriersoort werd hierboven al benoemd. Het is één van de meest gebruikte haagplanten. Veel mensen kiezen voor deze Prunus omdat deze een stuk smaller is dan andere soorten uit de familie. Dit maakt de Portugese Laurier ideaal als je niet zoveel ruimte in de tuin hebt, maar toch wilt genieten van privacy en beschutting.

Laurier Rotundifolia

Een andere bekende Lauriersoort is de Prunus Rotundifolia. Deze variant is populair door zijn vlotte groeisnelheid. De struik bereikt al snel een mooie hoogte. Daarnaast doet deze struik het goed op vrijwel elke plek in de tuin. Of hij nu in de zon staat, in de schaduw of in de halfschaduw: hij vindt het allemaal prima. 

Laurier Caucasica 

Een minder bekende soort is de Prunus Caucasica. De bladeren van deze struik hebben een langwerpige, spitse vorm. Ook geeft hij in het voorjaar witte bloemetjes, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Wil je een hoge haag in de tuin? Dan is de Laurier Caucasica ideaal. De struik kan namelijk wel 3 meter hoog worden, zonder dat hij zijn vorm verliest.

Laurier Otto Luyken

Ben je op zoek naar een kleine, compacte Laurierhaag? Dan is de Laurier Otto Luyken een goede keuze. Deze wintergroene haagplant wordt vaak niet hoger dan één meter. Dit maakt de struik ideaal als lage erfafscheiding of als losse struik in de tuin.

Laurier Herbergii 

Deze Lauriersoort staat bekend om zijn smalle, donkergroene bladeren met een hoge dichtheid. Dit maakt de struik ideaal voor het vormen van een zichtdichte haag. Je kan er namelijk met geen mogelijkheid doorheen kijken. Ook is het een snelle groeier, die de gehele winter mooi groen blijft. 

Welke opties zijn er nog meer?

Naast de bovenstaande varianten, zijn er nog diverse andere Lauriersoorten te koop. Zo heb je ook de Laurier Etna, Laurier Novita en Laurier Genolia. En wist je dat de Prunus ook als kant en klaar haag verkrijgbaar is? Hiermee creëer je direct een mooie, zichtdichte haag in je tuin. Zo geniet jij deze zomer volop van privacy en beschutting in de tuin!

Bron: Tuininspiratie