Wat zijn deurrozetten?

Hoewel je het woord deurrozetten wellicht niet vaak hebt gehoord, heb je er hoogstwaarschijnlijk een aantal in huis. Maar wat zijn deurrozetten dan en welke mogelijkheden zijn er met deurrozetten? In dit artikel leggen we je graag uit hoe deurrozetten een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan jouw interieur en waar je op moet letten bij de aankoop.

Wat zijn deurrozetten?

Zoals gezegd zul je er ongetwijfeld een aantal in huis hebben. Deurrozetten zijn namelijk het plaatje achter of rondom het sleutelgat van verschillende deuren. In de meeste gevallen is dit een metalen of kunststof plaat die weinig bewerkt is. Echter zijn ze uit de categorie deurbeslag in alle vormen, maten, materialen en kleuren verkrijgbaar.

Hoe draagt een deurrozet bij aan het interieur?

De meeste mensen zullen hier niet snel over nadenken, dus is er voor jou makkelijk winst te behalen. Deurrozetten kunnen namelijk in verschillende stijlen gemonteerd worden. En vergeet niet dat ze ook in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Heb jij goed nagedacht over jouw interieur en welke kleuren en materialen je gebruikt? Pas hier dan de deurrozetten op aan. De meeste rozetten vallen weg, doordat ze dezelfde kleur zijn als de deur bijvoorbeeld. Echter kun je ervoor kiezen een matzwarte rozet te plaatsen op een lichtgekleurde deur, voor een optisch effect. Of ga op zoek naar een barok stijl, wat zeker een eyecatcher zal zijn. De gehele deur zal eleganter lijken en kan bijvoorbeeld matchen met de knoppen van een kast of lades.

Waar je op moet letten bij de aankoop van deurrozetten

Wanneer je de aankoop gaat doen, wil je natuurlijk direct het juiste kopen. Let daarom op de volgende punten:

  • Deurrozetten zijn in verschillende maten en diktes te koop; let er daarom op dat je van tevoren weet welke maat je nodig hebt
  • De bevestigingsmechanismen kunnen anders zijn, bedenk je dus goed of je de rozetten met dubbelzijdig tape wilt bevestigen of schroeven wilt gebruiken; niet iedereen wil gaten maken in zijn of haar deuren
  • Wil je deurrozetten in dezelfde kleur als de deuren? Zorg dan dat je exact weet welke kleur dat is of neem een sample mee naar de winkel. Het zal storen wanneer de kleuren net iets van elkaar afwijken!
  • Er zijn deurrozetten voor binnen en deurrozetten voor buiten te koop. Met name wanneer je buiten aan de slag gaat, wil je hiervoor de juiste rozet kopen. Het is mogelijk dat deurrozetten voor binnen sneller slijten of van kleur veranderen wanneer ze buiten gebruikt worden. Let dus goed op wat je koopt.

Weet jij al wat het wordt?

Na een korte introductie over deze alledaagse producten, heb je vast inspiratie gekregen voor de deurrozetten in jouw huis. Ze zijn te koop in de meeste bouwmarkten en zelfs huishoudwinkels. Weet jij al hoe je het gaat aanpakken? Wij zijn benieuwd.

 

Tags: