Wat je moet weten over een dekbed?

dekbedovertrek

Hoe heerlijk is het om ’s avonds in een schoon bed te stappen en de hele nacht te dromen onder een heerlijk dekbed. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar zo heel lang bestaat ons ‘oude vertrouwde’ dekbed nog helemaal niet. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit onze slaapkamers en dommelen we er allemaal onder weg. Of je nu een zomerdekbed of winterdekbed gebruikt; voor iedere slaper vind je tegenwoordig een dekbed dat perfect bij zijn of haar slaapgedrag past. In deze blog vertellen we je meer over de populariteit van het dekbed!

Populariteit van het dekbed

Het dekbed werd in de jaren ’70 in Nederland geïntroduceerd. De jaren daarvoor sliepen we allemaal nog onder wollen dekens en werden de bedden met een mooie sprei opgemaakt. Die tijden zijn voorbij, hoewel baby’s, onder een bepaalde leeftijd, nog lekker onder een dekentje hun nachtrust moeten verdienen.

Een stap vooruit

Met de komst van het dekbed brak in die jaren voor de vrouw des huizes minder zwaar huishoudelijk werk aan. Een bed met zware wollen dekens betekende elke week kloppen, poetsen en stofzuigen. Met de moderne, lichte dekbedden van tegenwoordig is er wat dat betreft veel veranderd. Wel was het even wennen om een dekbed in het dekbedovertrek te krijgen. Maar met wat oefening lukte dit ook snel. En wat natuurlijk ook hielp, is dat er in steeds meer huishoudens een wasmachine te vinden was. Die maakte het schoonmaken en reinigen van een dekbed al een stuk makkelijker en sneller.

Zo verschoon je je bed

Het dekbed zelf hoef je eigenlijk nauwelijks te wassen. Maar de hoes of het hoeslaken daarentegen wel. Het wekelijks verschonen van een dekbedhoes hoeft niet moeilijk te zijn. Het is het simpelst om de hoes binnenstebuiten te draaien. Doe je armen in de dekbedhoes en pak beide punten vast. Pak nu tegelijk de beide punten van het dekbed en schud als het ware de dekbedhoes over het dekbed. Heb je een groot dekbed, eentje van 240 x 200 cm? Dan is deze klus het gemakkelijkst, wanneer je dit met twee personen doet. 

Slapen onder het juiste merk

Je hebt tegenwoordig een groot aantal soorten dekbedden van allerlei merken. Enkele bekende merken zijn de dekbedden van Sleeptime of Elegance. Houd er rekening mee dat goedkoop ook bij beddengoed duurkoop is. Je kunt dus beter investeren in kwalitatief goede stoffen voor je beddengoed. Katoen, percal of linnen zijn populaire stoffen. Deze merken verkopen beddengoed in allerlei prijsklassen. Dus ook als je budget wat minder is, vind je toch een geschikt dekbed. 

Tot slot: geen bed compleet zonder dekbedovertrek

Geen enkel bed is compleet zonder passend dekbedovertrek. Wordt het een overtrek in dezelfde kleur van je gordijnen? Of verras je met frisse kleurtjes die je een heerlijk uitgeslapen gevoel geven bij het opstaan? Dekbedovertrekken van Elegance staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en stevige instopstroken, inclusief drukkers. Zo glijdt het dekbed er nooit uit tijdens je slaap!

Tags: