Wat is een molenaarstrap?

wat is een molenaarstrap

Een van de populairste trappen binnen Nederlandse woningen is de molenaarstrap. De molenaarstrap is een relatief simpel model trap, doordat deze geen buiging heeft. Het wordt niet voor niets ook wel een steektrap genoemd. Het voordeel van dit simpele model, is het feit dat je de molenaarstrap zelf in huis kunt monteren. Kies voor een molenaarstrap bouwpakket om binnen een paar werkdagen te kunnen starten met de montage hiervan! Het bespaart flink op de kosten voor een nieuwe trap en is daarbij erg leuk. Wie wil er geen trap, die zelf geplaatst is? In dit artikel lees je meer over de populaire molenaarstrap. 

Gebruik van de molenaarstrap in huis

De molenaarstrap wordt onder meer veel gebruikt voor de opgang naar een vliering of vide. Ook dient de molenaarstrap vaak als trap richting de zolderkamer of bijvoorbeeld als opgang voor een hoogslaper. Het model wordt over het algemeen van hout gemaakt en heeft, zoals reeds beschreven werd, een rechte vorm. De rechte vorm maakt dat de trap niet onnodig veel ruimte in beslag neemt. Zeker bij de opgang naar een hoogslaper of vide biedt dit voordelen. Doordat de trap open is, neemt deze daarbij weinig licht weg uit de ruimte. 

 Mogelijkheid om de trap zelf te plaatsen

Eerder werd al genoemd dat je een molenaarstrap relatief makkelijk zelf kunt monteren. Er zijn verschillende online partijen, die deze molenaarstrap als bouwpakket aanbieden. Houtcompleet is dé specialist op het gebied van bouwpakket trappen. Zij hebben ook een uitgebreid aanbod molenaarstrappen. Hoewel deze trappen vrijwel altijd van hout gemaakt worden, heb je de keuze uit diverse modellen. Zo vind je altijd een trap die past bij de stijl van de ruimte waarin je deze wilt gaan gebruiken! Het verschil zit hierbij onder meer in de hoogte van de trap. Evenals dat de breedte van de diverse modellen varieert. De montagehandleiding die bij het bouwpakket geleverd wordt, vertelt je stapsgewijs hoe deze montage in z’n werk gaat. 

Tags: