Waarom zou je een gietvloer aanschaffen?

Als je de grootste trend op woongebied van de laatste jaren zou moeten noemen, dan zou dat toch wel de industriële stijl zijn. In woningen, kantoren en in winkels, overal kun je deze stijl terugvinden. De basis waar deze stijl letterlijk en figuurlijk op ligt is toch wel de gietvloer! Goed nieuws, want een gietvloer heeft tal van voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. In deze blog zullen deze voordelen verder toegelicht worden. 

Onderhouden gaat gemakkelijk

Het onderhoud van een gietvloer gaat veel gemakkelijker dan andere soorten vloeren zoals laminaat of tegels. Je kunt er namelijk makkelijk met een dweil overheen gaan, omdat het een gladde achtergrond is. Met een vochtig doekje een vlek opdoen is vaak ook al voldoende. Daarnaast is een gietvloer voegvrij, waardoor er dus geen vuil tussen de naden en voegen kan komen zitten. Dit scheelt een hoop gedoe bij het schoonmaken van de vloer!

Geluidsoverlast is verleden tijd

Als er een vloer geluiddempend is, dan is het toch echt wel de gietvloer. Dit zou je misschien niet meteen denken, aangezien de vloer in fabrieken of winkels niet bepaald geluiddempend werkt. Het verschil met een gietvloer in een fabriek of winkel en die in een woning is het materiaal waarvan het is gemaakt. In een woning wordt vaak polyurethaan gebraakt, wat licht elastisch werkt en daardoor meer geluid kan dempen. Ideaal als je in een appartementencomplex woont waar je veel rekening moet houden met je (onder)buren. Met deze vloer kun je al je feestjes nog gewoon blijven vieren! 

Ideaal voor de badkamer

Verder is een gietvloer ook waterdicht, dus is het ook een goede vloer om in de badkamer en de douche te leggen. Doordat de vloer voegvrij is, kan er ook geen schimmel ontstaan tussen de naden. Iets wat met een tegelvloer in de badkamer al vrij snel gebeurd. 

Laat je creativiteit de vrije loop!

Qua kleur is er heel veel mogelijk bij een gietvloer, dus je kan er eigenlijk alle kanten mee op. Deze vloer wordt het vaakst in het grijs gelegd, maar voor de echte excentrieke mensen onder ons kan het zelfs in het groen, geel of welke kleur dan ook gelegd worden. Kijk voor meer informatie of het actuele aanbod zeker eens op de site van Unique Floorstyling. 

Tags: