Waarom is verlichting belangrijk op een thuiswerkplek?

Waarom is verlichting belangrijk op een thuiswerkplek?

Er zijn veel redenen om thuis te werken. Het kan simpelweg de reistijd verkorten, maar het kan ook goed zijn dat je werkt als zelfstandige. Zeker als je digitaal werk verricht, is het vrij vanzelfsprekend om vanuit huis aan de slag te gaan. Nu is een fijne werkplek wel essentieel. Voor de productiviteit van je werk, maar ook voor je gezondheid. Goede verlichting is om meerdere redenen belangrijk als je aan de slag gaat op een thuiswerkplek.

Verlichting zorgt voor een huiselijke sfeer

Er worden steeds meer thuiswerkplekken ingericht. Misschien had je al een kantoorruimte of heb je een kamer over. Als we denken aan een thuiswerkplek, dan denken we al snel aan een bureau en een ergonomische bureaustoel. Toch is verlichting net zo belangrijk.

In de eerste plaats, kan dit voor een gevoel van thuiskomen zorgen. Want hoewel het een werkplek betreft, is het wel belangrijk om je op je gemak te voelen. Dit vergroot ook het werkplezier. Voor de productiviteit, is het handig om de verlichting niet al te ‘warm’ te maken.

Een mooie lamp is een eyecatcher

Heb je plannen om vanuit huis aan de slag te gaan? Misschien ben je al aan het nadenken over de inrichting van je thuiskantoor. Want behalve de essentiële meubelstukken, wil je je kantoor naar smaak inrichten. Veel thuiswerkers decoreren deze ruimte met bijvoorbeeld schilderijen of andere decoratiestukken. Een mooie lamp kan daar ook bij horen.

Baal je van een kale plek in het kantoor en weet je niet hoe je deze kunt opvullen? Hier lenen lampen zich prima voor. Je kunt een lamp kiezen in dezelfde stijl van je huidige inboedel. Maar je kunt ook outside the box denken en een eyecatcher in huis halen.

Je voelt je energieker en productiever

Heb je moeite met concentreren? Neem je huidige thuiskantoor eens kritisch onder de loep. Heb je voldoende licht in de ruimte? Als dit niet het geval is, dan kan dit invloed hebben op je concentratie en productiviteit. Dat heeft een oorzaak. Daglicht geeft lichtprikkels af aan je brein en het laat je als het ware ‘wakkerder’ voelen. Hierdoor kun je met goede zin aan de slag.

Wanneer er te weinig licht is, doet je brein juist het tegenovergestelde. Sterker nog, er wordt melatonine aangemaakt en je brein maakt zich als het ware klaar om de nacht in te gaan. Dit zou je concentratie dus kunnen verstoren. Goede verlichting op een thuiswerkplek is in die zin essentieel.

Minder fouten maken dankzij goede verlichting

Fouten maken is menselijk. Maar met goede verlichting kun je die kleine, onnodige fouten al voorkomen. Een lamp werpt duidelijk licht op je werkzaamheden, waardoor je deze gestroomlijnd kunt uitvoeren.

Samengevat: Verlichting mag niet ontbreken

Ga je een thuiswerkplek inrichten? Dan ben je vast al bezig met de inrichting. Het zijn niet alleen de meubelstukken die belangrijk zijn, ook verlichting dient de nodige aandacht te krijgen. Voor de aankleding van de ruimte, maar ook voor je productiviteit. Bij shops als www.intenswonen.nl kun je uit verschillende soorten verlichting kiezen.