Waarom een statafel kopen?

statafel

Er zijn heel wat mensen die geplaagd worden door een bepaalde, lichamelijke beperking. Deze beperking kan er soms voor zorgen dat men moeilijk of zelfs helemaal niet recht kan staan, althans niet zelfstandig. Het gevolg hiervan is dat deze mensen veel teveel zitten en niet of nauwelijks rechtop staan. Het is nochtans erg belangrijk dat je dit wel doet. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar evengoed voor volwassenen. Door gebruik te maken van een statafel is het mogelijk om veel vaker recht te staan. Dit zal je leven ongetwijfeld op een positieve manier beïnvloeden. Wat een statafel ook precies voor jou kan betekenen vertellen we je graag door middel van de informatie welke hieronder is terug te vinden. 

Wat is een statafel precies?

Een statafel is in de praktijk een uitstekend hulpmiddel om vaker rechtop te staan. Zelfs voor mensen die geplaagd worden door een volledig functieverlies in de onderste ledematen is het mogelijk om gebruik te maken van een statafel. Een statafel zorgt er namelijk voor dat je op een veilige en stabiele manier kan worden ondersteund. Dit zowel aan de knieën als aan de voeten. Bovendien is het ook nog eens zo dat een statafel gebruiken als gevolg heeft dat je kan genieten van een versterking van de heupen. 

Wanneer je, je gaat verdiepen in het aanbod met statafels voor volwassenen, jongvolwassenen en kinderen zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende mogelijkheden bestaan. We maken op dit vlak onder meer een onderscheid tussen manuele en elektrische statafels. Verschillende statafels zorgen voor een ondersteuning aan de rug terwijl andere je aan de buik ondersteunen. In alle gevallen is er altijd sprake van een tafelblad waar je op kan steunen. Deze kan je in de praktijk gebruiken voor tal van verschillende zaken. Zo kan je er niet alleen een laptop op plaatsen om mee te werken, maar kan je er uiteraard ook een boek op lezen. Kinderen kunnen deze ruimte op hun beurt dan weer gebruiken om er speelgoed op te leggen om mee te spelen. 

Een mogelijk alternatief voor een statafel

Er is in de praktijk ook nog sprake van een mogelijk alternatief voor een statafel. Het is dan ook zo dat je er eveneens voor kan kiezen om gebruik te maken van een rolstoel met een sta-opfunctie. Het betreft hier in de praktijk een elektrisch liftsysteem welke je op een efficiënte manier kan helpen om van een zit-, naar een stahouding toe te werken. Dit zorgt ervoor dat je onder meer zaken kan vastnemen welke hoger in de kast zijn gelegen. Ook tijdens een gesprek kan je op deze manier bijvoorbeeld op ooghoogte van je gesprekspartner staan. Dit is voor veel mensen helemaal niet zo voor de hand liggend als het in eerste instantie lijkt.

Waarom meer rechtstaan met een statafel?

Ben jij van mening dat een statafel voor jou helemaal niet noodzakelijk of interessant is? In dat geval ben je, je wellicht nog niet bewust van de vele voordelen die regelmatig rechtstaan met zich meebrengt. Wij hebben ze voor jou alvast even op een rijtje gezet: 

  • De kans op zogenaamde doorligwonden kan worden beperkt, 
  • Je kan de omgeving compleet anders aanschouwen dan wanneer je zit; 
  • Regelmatig rechtstaan is een zege voor het beendergestel; 
  • De kans op osteoporose kan met frequent rechtstaan sterk worden beperkt; 
  • Rechtstaan stimuleert niet alleen de ademhaling, maar ook de spijsvertering, etc.; 

Heb jij dus met andere woorden om wat voor reden dan ook vaak last om rechtop te staan? In dat geval kan het in huis halen van een statafel absoluut het overwegen waard zijn.

Kijk hier voor meer informatie over het online aanschaffen van statafels.

Tags: