Waar plaats ik mijn bewakingscamera?

  • DIY
  • 24 april 2019
  • Home
  • DIY
  • Waar plaats ik mijn bewakingscamera?

Mocht je een nieuw bewakingscamerasysteem hebben gekocht en niet weten waar je deze het best kan plaatsen, dan is deze blog perfect voor jou. In deze blog zal ik namelijk een aantal hele goede plekken behandelen waar je jouw camera’s kan plaatsen. Op deze manier creëer je een veilige omgeving voor je eigendom en jezelf.

De voordeur

Je zou misschien denken dat veel inbrekers vaak via een zij ingang naar binnen proberen te komen. de statistieken vertellen ons echter een ander verhaal. Deze laten ons namelijk zien dat van bij 34% van alle inbraken de inbrekers bij de voordeur naar binnen proberen te komen. Het plaatsen van een bewakingscamera bij de voordeur houdt dus iedereen goed in de gaten die je woning binnen en buiten komen.

Achter- en zijdeuren

Deuren die minder goed opvallen, stellen indringers in staat om ongemerkt binnen te komen. Om alle bezoekers nog beter in de gaten te kunnen houden, is het ook een goed idee om achter- en zijdeuren te voorzien van bewakingscamera’s. Helemaal wanneer deze ingangen vaker gebruikt worden dan de traditionele voordeur.

Garage en oprit

Een camera gericht op een garage en/of oprit zorgt er voor dat je beter in staat bent om de auto, fietsen en gereedschap in de gaten te houden. Ook is in veel gevallen de garage verbonden met de woning. Dit betekent dat het ook een mogelijkheid is om je woning binnen te komen. Denk dus goed na of je een bewakingscamera wil richten op de garage of oprit.

Gemeenschappelijke ruimtes

Mocht je activiteiten binnenshuis op willen nemen, dan kan je ook camera’s plaatsen in gemeenschappelijke ruimtes. Door camera’s in gemeenschappelijke ruimtes te plaatsen zoals de keuken of woonkamer, kan je goed zien of de kinderen doen wat zij moeten doen, de oppas attent is, wat huisdieren allemaal uitgespookt hebben of hoe de huishoudelijke hulp functioneert.

Trap of gang

Door een camera te plaatsen bij de trap of gang van de woning, zal het moeilijk zijn voor iemand om ongezien het pand te verlaten. Wanneer een inbreker binnenkomt via een badkamer of slaapkamer, dan wordt hij of zij nog steeds op de camera vastgelegd wanneer zij het huis proberen te verlaten.

Waar plaats je absoluut geen camera’s

Het is verboden om bewakingscamera’s te plaatsen die de privacy van je buren schaden. Ook is het verboden om camera’s te plaatsen op plekken zoals de badkamer of de wc. Het is belangrijk dat je je aan deze regels houdt bij het plaatsen van camera’s. Lees daarom eerst goed alle regels door voordat je de camera’s plaatst.