Waar moet ik op letten bij een nieuw dak?

Wil je je woning graag een nieuwe frisse look geven? Ondervind je problemen met de isolatie? Of is je oude dak simpelweg toe aan vervanging? Er zijn talloze redenen om een nieuw dak te willen plaatsen. Gelukkig is er tegenwoordig keuze uit vele soorten dak materialen, in diverse kleuren en vormen. Zo kun je al je wensen en ideeën voor je nieuwe dak tot leven laten komen. Er zijn echter wel enkele belangrijke aspecten waarmee je rekening dient te houden bij het plaatsen van een nieuw dak.

Houd rekening met verordeningen

Voordat je kunt beginnen met het realiseren van je nieuwe dak, dien je de verordeningen te controleren. Zo zijn er vaak gemeentelijke bouwverordeningen of kavelverordeningen van toepassing op jouw woning. Deze kunnen de keuzemogelijkheden omtrent kleuren en materiaal beperken. Het is dus van belang om deze verordeningen vooraf goed door te lezen. Zo weet je precies wat er is toegestaan en wat niet. Dan kun je later niet voor ongewenste verrassingen komen te staan. Mocht je willen afwijken van de bestaande voorschriften, dien je dit altijd eerst voor te leggen aan de bevoegde ambtenaar in je gemeente. Samen kan er dan gekeken worden naar de mogelijkheden.

Denk aan je veiligheid, schakel een dakdekker in

Het vervangen van je oude dak is een behoorlijk grote klus. Het is dan ook gevaarlijk om dit zelf uit te voeren, zeker wanneer je niet over de benodigde kennis en hulpmiddelen beschikt. De kans op complicaties, zoals lekkages, is dan aanzienlijk groot. Het is dan ook het beste om de hulp van een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker adviseert je graag en helpt bij de uitvoering van werkzaamheden, zoals het aanbrengen van een nieuwe dakbedekking. Laat je dan ook helpen door een professionele dakdekker zodat je er warm én veilig bij zit in je woning!