Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een traplift

  • Home
  • Interieur
  • Waar je aan moet denken bij de aanschaf van een traplift

Wanneer je slechter te been bent of het je niet meer lukt om trap te lopen, kun je overwegen om een traplift in je huis aan te schaffen. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij de aanschaf hiervan? Het is namelijk niet zomaar iets en misschien komen er wel allemaal vragen in je op. Vind het hier uit.

Dingen die meespelen bij de beslissing

Allereerst zullen we de punten waar je rekening mee moet houden bij je keuze op een rijtje zetten. Het laten plaatsen van de traplift altijd maatwerk, zo zul je dus ook rekening moeten houden met de afmetingen van de ruimte waar de lift moet komen. Daarnaast spelen natuurlijk persoonlijke voorkeuren en wensen mee. Daarbovenop kan het type stoel ook belangrijk zijn voor je. Wanneer jouw trap een bocht of meerdere bochten heeft kan een draaiende stoel namelijk prettig zijn. Op die manier voorkom je dat je in de bocht met je gezicht naar de muur draait. Ook het maximale hefvermogen van de lift kan een rol spelen. En als laatste moet je ook rekening houden met het onderhoudscontract. Zo is een periodieke veiligheids- en onderhoudscheck verstandig voor jouw eigen veiligheid.

Hoeveel kost een traplift?

Zoals we hiervoor al vermelde is een traplift maatwerk, daarom is het ook lastig om van tevoren te zeggen hoe duur een traplift voor jou zal zijn. De prijs is afhankelijk van hoe groot uw woning is, wat de breedte van de trap is en zo zijn er nog een aantal andere factoren die invloed hebben op de prijs. Een voorbeeld hiervan is de stoel die je kiest, zo kun je namelijk kiezen voor een luxere stoel of een reguliere stoel, welke geen meerprijs heeft. Ook het aantal bochten in de lift kunnen voor een hogere prijs zorgen. Een rechte traplift is mogelijk vanaf €2000, terwijl een traplift met twee bochten aan te schaffen is vanaf €5000.

Waar koop je een traplift?

Zoals je misschien al merkt zijn er dus veel verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van de traplift. Hierom kan de zoektocht naar de meest geschikte leverancier erg lastig zijn. Om het je wat makkelijker te maken, kun je terecht op Liftoffertes.nl, waar je veel informatie kunt vinden en verschillende leveranciers kunt vergelijken.

Tags: