Voel je thuis waar de koffie staat!

En welke koffie is nou lekkerder dan het zwarte goud dat je net zelf vers hebt gezet? Je weet immers het beste hoe jij jouw bakkie troost het liefste drinkt. En ben je een echte koffieliefhebber? Dan zet je jouw donkerbruine goud natuurlijk op de klassieke manier! Met een percolator geniet je in een mum van tijd van de lekkerste koffie. En als je echt van de hoogste kwaliteit uit wilt gaan, is alleen de beste kookpot goed genoeg.

Gelukkig kun je altijd vertrouwen op de uitmuntende percolators van het Italiaanse designmerk Alessi. Alleen de meest gerenommeerde ontwerpers krijgen de gelegenheid om hun bijdrage te leveren aan de koffiemakers van deze vooraanstaande fabrikant. Deze percolators zijn uniek qua uiterlijk en stijl; sommige exemplaren zijn zelfs in het Museum of Modern Art in New York City tentoongesteld!

Omdat dergelijke kwaliteit volop aandacht verdient, hebben we een aantal van de meest bijzondere Alessi percolators op een rijtje gezet.

Pulcina

De percolator met de prachtige naam Pulcina is een geesteskind van meesterontwerper en architect Michele De Lucchi. Deze topdesigner is al vele malen in de prijzen gevallen voor zijn designs, van stoelen tot gebouwen. Zijn naam en ontwerp zijn verbonden aan een paviljoen van het Groninger Museum, waar de collectie Archeologie en Geschiedenis gehuisvest is. De Pulcina percolator bewijst maar weer dat hij zich ook aan een hele andere tak van sport heeft gewaagd. De uit verschillende gestapelde cylindersegmenten opgebouwde koffiemaker is  in verschillende kleuren verkrijgbaar en naast inductie geschikt voor alle warmtebronnen.

Ossidiana

Qua ontwerp springt Ossidiana direct in het oog. Het concept van Mario Trimarchi is gebaseerd op prehistorisch vuursteen; de inkepingen doen dan ook denken aanstenen speer- en pijlpunten. Dit design zorgt voor een prachtige lichtweerkaatsing en is een schoolvoorbeeld van toegepaste kunst. Want behalve een lust voor het oog dient het ook nog eens voor het bereiden van de heerlijkste koffie! Want die zet je niet met een botte bijl maar met hoogstaande ‘primitieve’ kunst.

La Conica

Wie spreekt over vooraanstaande architecten van de twintigste eeuw kan niet voorbij aan de Italiaanse grootmeester Aldo Rossi. Ook in Nederland is zijn werk te bewonderen, waaronder het Lighthouse in Breda, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Haagse Slachthuisterrein in de Laakhavens. Het ontwerp van de La Conica percolator is simpel maar doeltreffend. Het doet een beetje denken aan de stoomfluit van een locomotief! De unieke stijl van Rossi is hier overduidelijk in aanwezig. Heerlijke koffie en een aangename esthetiek gaan hier hand in hand.

Tags: