Van idee tot ontwerp! Jouw droomhuis

  • DIY
  • 15 januari 2019
  • Home
  • DIY
  • Van idee tot ontwerp! Jouw droomhuis

Een droomhuis is een huis van je van jong af aan al van droomt. Met je jeugdige van toen had je vast een paar onrealistische eisen, maar dat betekent niet dat je als volwassene niet een realistische droomhuis kunt hebben…

Toen ik nog een jonge fantasierijke 10-jarige was heb ik veel tijd besteed aan het spel, de sims. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen huis op een creatieve en realistische manier vorm te geven. Wat de overeenkomst is dat je keuzes moet maken waar je (letterlijk) mee moet leven! Bij de sims kun je dit eenvoudig aanpassen, maar in het echte leven is dat niet zo makkelijk. Daarom moet je voor het huis ontwerpen toch wat meer planning en aandacht besteden aan alles.

Buitenkant

Voor het ontwerpen van je ideale huis begin je altijd eerst met de buitenkant. Want deze bepaalt heel erg de sfeer en de uitstraling van de woning. Daarom is het handig om jezelf eerst online te oriënteren. Het voordeel hiervan is dat je het op je dooie gemak vanaf de bank kunt doen! Online krijg je de opties om verschillende woningtypes uit te kiezen en kan je deze aanvullen met je eigen wensen.

Binnenkant

Als je de buitenkant  goed gekeurd is kan je kijken naar de binnenkant. Vooral de kamerindelingen kun je hier goed uitstippelen. Daarnaast kun je allemaal ideeën voor de verschillende kamers zoals de keuken of woonkamer ook eenvoudig vormgeven. Hier weet je precies in hoeveel vierkante meter je interieur op aan kunt passen.

Kosten berekenen

Na het ontwerpen is het natuurlijk ook fijn om te weten wat het allemaal gaat kosten. Op veel websites kun je na het ontwerpen naar een rekenmodule en kan je zien wat je droomhuis kost en of het binnen je budget past. Ook kan je per onderdeel zien wat het kost. Daardoor kan je zien waar je de meeste kosten hebt en waar je eventueel ook nog kunt besparen als je buiten budget bent. Een huis ontwerpen is een fantastische uitdaging. Maar het kan wel spannend zijn, dus al je het niet weet, aarzel niet om hulp te regelen!

Tags: