Tips voor het inrichten van een kleine kamer

De ruimte behouden als je een kleine kamer of huis hebt is vrij lastig, het inrichten ervan moet dan ook met extra aandacht en meer moeite gedaan worden. De meubels zullen naast mooi en sfeervol ook zeer praktisch moeten zijn. Om het maximale uit de ruimte te halen die je hebt is het handig om voordat je begint al te weten wat je wel en niet moet doen, hier geef ik je wat tips zodat je geen fouten maakt en het beste resultaat kan behalen.

Lijstje maken

De items die je nodig hebt en wat je leuk vindt is altijd lastig om uiteindelijk te beslissen welke je wel en niet haalt. In een kleine ruimte kun je niet alles plaatsen wat je wilt dus als je al wat items hebt of je wilt nieuwe dingen kopen is het slim om een lijstje te maken. Kijk eerst naar alles wat je hebt, naar meubels, decoratie, kleding en andere spullen die je kwijt moet in je kamer of in je huis. Schrijf op wat de afmetingen zijn en check wat er allemaal in past, kijk dan naar wat je leuk vindt om te houden en wat je moet behouden. Hier kun je verder kijken of er nog meubels nodig zijn of niet, zijn er dingen die je wilt vervangen of niet handig zijn voor de ruimte waar je in gaat. Ga samen met iemand zitten als je zelf er niet meer uitkomt zoals iemand die interieuradvies geeft.

De hoogte in gaan

Dit heb je waarschijnlijk wel al vaker gehoord maar toch is slim om te kijken waar je precies het beste de hoogte in kan gaan. Veel mensen zullen snel aan een hoogslaper denken maar dit is niet de meest favoriete keuze van de meeste mensen. De meest makkelijke optie is in kasten, zoek kasten die hoog en dun zijn zodat de kast zo min mogelijk ruimte op neemt. Verder is een goede optie om plankjes op te hangen boven andere meubels voor spullen.

Meubels en sfeer

Vaak wil je natuurlijk niet alleen een praktische indeling hebben maar je wilt een leuke sfeer en decoratie die bij jouw past. Kijk bijvoorbeeld naar het knusse huiselijke thema zoals landelijk wonen, daar kun je gebruik maken van robuuste materialen maar nog steeds smalle meubels zodat je de ruimte behoudt. Of moderne stellages als je juist van industrieel houdt, kijk naar stoffen en kleuren om te zorgen dat jouw thema goed uit wordt gewerkt in de inrichting. 

Tags: