Tijdwaarneming is essentieel en geeft de klok al honderden jaren bestaansrecht

  • Home
  • Interieur
  • Tijdwaarneming is essentieel en geeft de klok al honderden jaren bestaansrecht
wekker

Tijd is een schaars goed wordt weleens gezegd. Dit is op zichzelf best wel een bijzondere uitspraak wanneer je erbij stilstaat, want tijd is een van de weinige constante factoren in een mensenleven. De tijd zal altijd op hetzelfde tempo door blijven tikken. We zijn natuurlijk als mensen wel steeds drukker en altijd op zoek naar de snelste en meest efficiënte manier om bepaalde dingen te doen en om ons leven in te delen. Tijd speelt dan ook een belangrijke rol en tijdwaarneming is voor vrijwel iedereen belangrijk. Iedereen heeft wel de tijd op zijn of haar telefoon of op een horloge, maar een van de belangrijkste tijdwaarnemingsproducten, blijft nog steeds de klok. Overal waar je komt waar dan ook ter wereld vind je wel klokken terug. Op kerktorens, op stations, in kantoren en bij de mensen thuis.

Tip: houten wekkers van klokkenconcurrent

Eeuwenoude koekoeksklok past perfect in authentieke en klassieke interieurs

De klok bestaat al eeuwenlang en heeft er behoorlijk wat concurrentie bij gekregen in de loop der jaren. De klok heeft zijn aanhoudende populariteit echter niet alleen te danken aan het feit dat je er de tijd op kan zien, maar ook vanwege andere eigenschappen. De koekoeksklok is hier een mooi voorbeeld van. De koekoeksklok bestaat al vanaf 1730 en werd uitgevonden door de Duitse klokkenmaker Franz Ketterer. Anno nu, bijna 300 jaar later zijn er nog steeds veel mensen die een koekoeksklok in huis hebben en dat zegt natuurlijk wel wat over de aantrekkingskracht die deze prachtige antieke klok nog steeds heeft. Het design van de Schwarzwalder koekoeksklok is natuurlijk ontzettend uniek en van zeer hoog detailniveau. Met houtwerk en een vogeltje die naar buitenkomt, in combinatie met het authentieke geluid, maakt dit een zeer geliefde klok voor in klassieke interieurs. Een voordeel aan de koekoeksklok, is dat je via het gehoor de tijd kan waarnemen en dus niet per se op de klok hoeft te kijken om te weten hoe laat het is.

Uitgelicht: retro wekker klokkenconcurrent

Voor elke inrichting is wel een passende klok te vinden

Naast de klassieke en zeer bekende koekoeksklok zijn er natuurlijk nog zeer veel andere soorten klokken voor in huis. Van klassiek tot modern, er komen elke dag wel weer nieuwe designs op de markt. De retro- flipover klokken zijn een mooi voorbeeld van een type klok die in de jaren 80 populair was en voor een periode minder populair is geraakt, maar tegenwoordig weer helemaal hip en trendy is. De ronde wandklok is een van de meest verkochte soorten klokken, maar heeft ook weer verschillende soorten opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een transparante of glazen wijzerplaat en zijn er zelfs klokken zonder wijzerplaat, waarbij de muur of achtergrond dienst doet als wijzerplaat. Wat je wensen ook zijn, er is voor elke inrichting wel een passende klok te vinden.

Tags: