Stijlvol en toch functioneel: horren en shutters

Een mooi en strak interieur staat of valt met stijlvolle en passende raambekleding. Op het gebied van raamdecoratie is er echter zó veel mogelijk, dat veel mensen die daar naar op zoek gaan het moeilijk vinden om te kiezen. Wordt het een elektrisch rolluik, een zonnescherm met knikarmen, duo rolgordijnen, luxaflex of kies je voor horren, lamellen of shutters? 

De laatste tijd zien we twee typen raambekleding die er, vanwege hun vele voordelen, echt uitspringen, en altijd een slimme keuze zijn: horren en shutters. Wat maakt deze keuze zo ideaal? 

Een hor plaatsen: alle voordelen op een rijtje 

Kiezen voor horrenraambekleding is om meerdere redenen flink in opkomst onder particulieren in Nederland. Een hor heeft in de eerste plaats als voordeel dat je interieur met dit soort raamdecoratie een stijlvolle en strakke uitstraling krijgt. Wil je je interieur dus restylen, dan is een hor plaatsen een prima mogelijkheid. Ten tweede heeft een hor het voordeel dat er enorm veel keuze is in stijlen, soorten, maten en kleuren. 

Kies je voor een gespecialiseerde aanbieder, dan vind je altijd wel een hor die bij jouw woonstijl past. Een hor past dan ook in een klassiek, eigentijds, industrieel, romantisch, minimalistisch of welk soort interieur dan ook!

Een derde pluspunt van een hor is dat je er goed mee kunt isoleren. Met een hor voor het raam houd je de warmte in huis, terwijl de kou natuurlijk buiten de deur blijft! En ten slotte is een hor eenvoudig schoon te houden.

Soorten horren: keuze in overvloed!

Een hor is in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een losse hor die je op het raam kunt vastklikken, maar ook voor een decoratief ontworpen hor die geïntegreerd is een deur of kozijn, zoals een rolhordeur, een lamellenhor of een plissé hordeur. Maatwerk is bij een hor dus prima mogelijk! 

Of ga je toch voor shuttersraambekleding?

Naast een hordeur of een kozijn met geïntegreerde hor kun je ook kiezen voor shutters als raambekleding. Shutterbekleding in je woning betekent dat je je woning omtovert is een prachtig visueel paradijs. Shuttersraambekleding oogt namelijk charmant en verzorgd. Shuttersdecoratie is een echte blikvanger in de woonkamer. 

Een tweede pluspunt van shuttersraambekleding is dat het uitstekend werkt om fel zonlicht te weren. Ook vergroot het je privacy. Heb je even geen zin in zonlicht in je ogen of voorbijgangers die telkens bij je naar binnen kijken? Dan doe je jouw raambekleding gewoon lekker dicht! 

En, ook dat is prettig, een dichte raamdecoratie als shutters helpt om het huis te isoleren en de warmte binnenshuis te houden (in de winter). Andersom kun je met shutters gedurende hete zomers de warmte juist búiten je huis houden! 

Als laatste is het prettige aan shuttersraamdecoratie de wetenschap dat het materiaal goed bestand is tegen vochtige omstandigheden. En, ook niet onprettig: er is keuze in overvloed aan stijlen, kleuren en formaten. Voor elk woningtype is er een geschikte oplossing!