Renoveren proberen? Nee, gewoon doen!

  • DIY
  • 12 december 2018
  • Home
  • DIY
  • Renoveren proberen? Nee, gewoon doen!
Verbouwing

Een verbouwing wordt altijd een succes als je weet wat je doet. Verbouwen met vertrouwen? Lees dan onze tips!

Plan maken

Bepaal precies wat je gaat doen en wat tot later kan wachten. Houd ook rekening met de hoogte van je budget! Daarom is het beter om je tot het hoognodige te beperken.

Maak vervolgens die planning en houd je eraan; door opeens andere zaken gaan aan te gaan pakken, schiet je jezelf ernstig in je voet.

Benodigdheden

Kopen of huren? Dat hangt natuurlijk af van de gereedschappen die je al hebt. Misschien kun je ze zelfs lenen van mensen uit je directe omgeving. De juiste bouwmaterialen kun je beter wel nieuw kopen in je plaatselijke bouwmarkt.

Bovendien is een opgeruimde werkomgeving erg belangrijk; je wilt niet je nek breken over rondslingerend puin. Een geschikte container huren voor dit afval is daarom je beste optie.

Helpende handen

Heb je een professional nodig? Dan schakel je een aannemer in. Andere klussen met een lagere moeilijkheidsgraad kun je wellicht klaren met behulp van buren, familie en vrienden. Schakel ze wel op tijd in, zodat ze weten wanneer ze paraat dienen te staan.

Regels

Ook jij kunt niet ontsnappen aan de scherpe klauwen van de bureaucratie! De meer rigoureuze aanpassingen aan je woning vereisen namelijk het bezit van een bouwvergunning. Deze vraag je aan bij het loket van je gemeente. Wacht vervolgens netjes tot je je schriftelijke toestemming binnen hebt; begin je al met bouwen voordat het officieel mag of als je nee op het rekest krijgt, dan mag je alles weer afbreken. Zonde van tijd én geld.

Heel veel succes toegewenst!

Tags: