Op zoek naar een nieuw interieur?

Everplant nep planten

Dan is het aan jou om dat te vinden. En daarmee bedoelen we dat jij degene bent die bepaalt hoe het eruit komt te zien.

Jouw wensen staan centraal bij het uiterlijk van je woning. Logisch ook, want jij bent degene die er moet leven. Wees gerust streng voor jezelf. Daarmee bedoelen we dat je geen genoegen moet nemen met een ruimte waarvan je helemaal niet gelukkig wordt. In plaats daarvan koppel je jouw ideaalbeeld aan je woning. Heb jij een nieuwe favoriete kleur of is je gevoel voor design veranderd? Dan mag je dat wel eens terug gaan zien in je optrekje.

De ruimte zelf aanpassen

Misschien zit het knelpunt hem in de eerste plaats niet in hoe de spullen in de ruimte eruit zien. Het kan hem ook liggen aan kleuren, texturen en andere elementen die inherent zijn aan het vertrek zelf. Denk aan vloeren, plafonds, wanden, kozijnen en deuren. Wellicht moet daar een likje verf overheen of is het tijd om ze te vervangen. Dat is helemaal niet raar wanneer de materialen je een doorn in het oog zijn. Zolang je portemonnee het aankan, maak je hier gewoon grondig werk van.

Wat komt erin te staan?

Misschien weet je al dat jouw huidige meubels niet terugkeren. Dan gaan ze naar Marktplaats, vrienden of familie of natuurlijk naar de plaatselijke kringloop. Dit is bovendien dé plek om voor wat nieuws te gaan kijken. Er is genoeg keuze voor tafels, stoelen, kasten, banken en meer waarvan het net lijkt alsof ze de dag tevoren in elkaar zijn gezet. En misschien passen elementen met duidelijke gebruikssporen wel in jouw design! Dat is iets dat jij helemaal zelf zult moeten beslissen.

Puntjes op de i

Een woonkamer die slechts bestaat uit meubels is ook maar zo saai. Heb je nog foto’s in lijsten, schilderijen, posters en andere afbeeldingen om ze mee te versieren? Haal die dan tevoorschijn of schaf ze aan. Breng wat leven in de brouwerij! Bijvoorbeeld ook in de vorm van planten en bloemen. Gedijen die niet perfect in jouw woonkamer? Geen probleem, dan kies je gewoon voor realistische nep planten, die het moeiteloos net zo lang uithouden als jij wilt.