Nieuwe tuinmeubels kopen? 5 tips!

  • Home
  • Tuin
  • Nieuwe tuinmeubels kopen? 5 tips!
tuinmeubels

De winter staat alweer bijna voor de deur en daarom is het nu de perfecte tijd om tuinmeubilair met korting aan te schaffen. Wil jij ook een nieuwe tuinset kopen, maar weet je niet welke geschikt is voor jou? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we vijf tips voor het kopen van de ideale tuinmeubels!

Tip 1: meten is weten

Het is ten eerste goed om te weten hoeveel ruimte je precies hebt, voordat je nieuw tuinmeubilair gaat aanschaffen. Meet dus van tevoren hoe groot je balkon, veranda of terras is en schrijf dit op zodat je het niet meer vergeet. Teken eventueel een plattegrond om mee te nemen naar de winkel. Zo weet je zeker dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan als de tuinmeubels bezorgd worden. 

Tip 2: materiaal kiezen

Tuinmeubilair is tegenwoordig in allerlei materialen verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld teakhout en aluminium. Wat je uiteindelijk kiest, komt vaak neer op je persoonlijke smaak. Bedenk je alleen wel dat de ligging van je huis van invloed kan zijn op de materiaalkeuze van het tuinmeubilair. Roestvast en stalen tuinstoelen zijn bijvoorbeeld erg mooi, maar niet bepaald geschikt als je aan zee woont. In dat geval kun je beter voor teakhouten meubels gaan. Teakhout heeft daarnaast ook als voordeel dat ze een stuk zwaarder zijn, waardoor ze ook minder makkelijk omvallen of wegwaaien. 

Tip 3: wat zoek je?

Maak een lijstje met eisen voordat je naar het tuincentrum gaat. De keuze is namelijk vaak erg groot en overweldigend waardoor kiezen erg moeilijk wordt gemaakt. Wil je bijvoorbeeld een complete dining set of wil je liever een lekkere loungestoel? En zoek je vaste stoelen of moeten ze ook verstelbaar zijn? Stapelbare tuinstoelen zijn weer handig als je ze ’s winters op wil bergen in de schuur. Als je alles op een rijtje hebt, kun je gerichter zoeken naar jouw perfecte tuinset. Dit scheelt veel tijd, want dan raak je ook niet afgeleid door het grote assortiment in de tuinwinkel. 

Tip 4: kies kwaliteit

Kies voor kwaliteit als je nog lang van je tuinmeubilair wilt genieten. Een goedkope tuinset klinkt erg verleidelijk, maar houd er dan wel rekening mee dat de meubels waarschijnlijk niet lang mooi blijven. Geef dus liever meer geld uit aan mooie kwaliteit. In de uitverkoop vind je gelukkig soms pareltjes die flink afgeprijsd zijn, maar qua kwaliteit nog helemaal goed zijn. Zie een duurdere tuinset als een investering waar je nog jaren plezier van gaat hebben!

Tip 5: ga proefzitten

Natuurlijk moet een tuinstoel ook lekker zitten, dus ga vooral proefzitten voordat je daadwerkelijk iets koopt. Aan een mooie tuinstoel heb je namelijk niet veel als deze absoluut niet fijn zit!

Tags: