Landelijke hanglampen: Hoe zien die eruit?

Ben je van fan een landelijke interieurstijl en daarvoor op zoek naar de mooiste, landelijke hanglampen? Dan is de kans het grootst dat je daarvoor slaagt in een speciale lampenwinkel, en niet in zomaar elke woonwinkel. In een lampenwinkel hebben ze namelijk veel meer keuze, en kunnen ze je bovendien beter adviseren. Afhankelijk van de stijl die jij thuis wilt creëren kunnen ze je vertellen welke lampen daar het beste bij passen, of het nu gaat om hanglampen, staande lampen of kleine wandlampjes voor naast je bed.

Het materiaal van landelijke hanglampen

Als jij heel specifiek op zoek bent naar landelijke hanglampen dan wil je waarschijnlijk lampen die er heel natuurlijk uitzien. De landelijke interieurstijl kenmerkt zich namelijk door het gebruik van materialen zoals hout, rotan en riet of stoffen zoals katoen en jute. Wat opvalt is dat lampen in deze stijl doorgaans uitgevoerd zijn in hele neutrale kleuren, net als de meubels in landelijke woonwinkels. De landelijke stijl staat dan ook bekend om zijn natuurlijke uitstraling. Het is een stijl die redelijk makkelijk te kopiëren is, want je combineert gewoon allerlei accessoires in neutrale tinten en van natuurlijke materialen. Voeg daar eventueel een klein toefje kleur aan toe (maar nooit een felle kleur!) en je bent klaar!

Gevlochten hanglampen voor in landelijke interieurs

Wat je vaak ziet in landelijke interieurs is dat ze gevlochten hanglampen hebben hangen. Dit zijn als het ware een soort manden, maar dan op hun kop gebruikt. Dit zijn typisch landelijke hanglampen doordat ze van een natuurlijk materiaal zijn gemaakt en bovendien uitgevoerd in de naturel-versie of geverfd in een neutrale tint. Overigens zie je ook steeds meer papieren hanglampen. Dit klinkt een beetje gek, maar van restanten samengeperst papier kunnen ontzettend mooie lampen worden gemaakt. Met een beschermlaagje eromheen die ze beschermt tegen vocht gaan ze heel lang mee. Deze papieren lampen zijn relatief goedkoop, maar zien er wel super origineel uit.

Industriële of landelijke hanglampen

Het leuke aan de landelijke interieurstijl is dat je hem heel goed kunt combineren met industriële items. Deze stijlen liggen heel dicht bij elkaar, en afhankelijk van je smaak kun je wat meer naar landelijk neigen, of juist wat meer naar industrieel. Als je dus op zoek bent naar landelijke hanglampen maar je kunt de juiste niet vinden, dan is het een idee om je te richten op industriële hanglampen. Ook deze zijn vaak gemaakt van hout, maar ook van metaal, en doorgaans in dezelfde, neutrale kleuren als de landelijke exemplaren. Misschien vind je zo wel precies de juiste industriële lamp voor in jouw interieur.

Hanglampen online bestellen

Je kunt natuurlijk een fysieke winkel bezoeken om mooie, landelijke hanglampen te shoppen, maar dit kan ook gewoon online. Er zijn meer dan genoeg webshops waarin je dit soort lampen kunt vinden, en ook daar zijn ze vaak niet te beroerd om je van een passend advies te voorzien. Let erop dat de webshop goede reviews heeft en houd in de gaten of de lampen direct leverbaar zijn of niet. Zo weet je of je een poosje op je lamp moet wachten, wat natuurlijk niet handig is als je op dit moment nog geen lampen in huis hebt…

Tags: