Klusschuur 101: alles in handbereik!

  • DIY
  • 18 december 2018
  • Home
  • DIY
  • Klusschuur 101: alles in handbereik!

Alle klussers onder ons kunnen zich wel vinden in een ruimte voor jezelf. Een plek waar je even tot jezelf kan komen en lekker kan klussen. Dit klinkt als een klus ruimte, oftewel een klusschuur. Maar wat maakt een klusschuur een klusschuur? Hier wat tips voor een perfecte schuur voor het klussen!

Veel varianten

Schuren bestaan in verschillende vormen en maten. De stijl van een schuur is traditioneel gezien afhankelijk van de streek waarin een schuur is gebouwd. Zo zijn de oudere schuren, die vroeger in veelvoud werden gebruikt, die wij in Nederland zien totaal verschillend van een schuur uit Azië. Wel zijn ze doorgaans gebouwd rondom een houten frame of gebint en daardoor heb je nog van die authentieke schuren als je het land doorrijdt.   

Buiten een beetje geschiedenis over schuren zijn dit niet de schuren waar ik het over ga hebben. Want zoveel ruimte hebben we niet allemaal tot onze beschikking. Zo wordt er hier gekeken naar de schuur die om of nabij het huis is gelegen. Want het is wel aan te raden om een klusschuur dichtbij huis of het liefst aan huis te hebben.

Het middelpunt

Het middelpunt van je klusschuur moet wel je klustafel zijn. Hier heb je in principe alles staan wat je nodig hebt om je hand werkzaamheden te kunnen doen. Hier zal je waarschijnlijk de meeste tijd voor zitten of staan. Daarom is het handig om alles goed in handbereik te hebben. Want te veel meters maken en te veel zoeken naar de juiste materialen kost veel tijd. Op je klustafel zijn al je benodigdheden. Denk hierbij aan je boor, je zaag en alle kleine schroefjes en spijkers.

De orde bewaren

Als je in je klusschuur in de weer bent kan je door alle hectiek wel het een en andere kwijtraken.

Daarom is het te adviseren om opbergboxen te gebruiken. Hier kan je alle apparatuur en benodigdheden goed ordenen en weet je waar alles ligt.

Dit waren voor mij essentiële zaken voor een ideale en efficiënte klusschuur. Daardoor zijn veel klusjes geen obstakel!

Tags: