Klokken en wekkers zijn er in duizenden soorten en maten

  • Home
  • Interieur
  • Klokken en wekkers zijn er in duizenden soorten en maten
klokken

Misschien wel een van de minst geliefde geluiden, is het geluid van de wekker. Een akelige toon die je het liefst zo snel mogelijk uit of op snooze zet. De wekker zien we terug in vele slaapkamers en behoort tot de productcategorie klokken. Wekkers zijn beschikbaar in honderden verschillende soorten en maten en zijn ontzettend functioneel. Naast een wekker voor in de slaapkamer zijn er bijvoorbeeld ook diverse wekkers voor in de keuken, om het bereiden van het eten goed te kunnen timen en op tijd een signaal te krijgen wanneer de aardappelen klaar zijn of de pasta afgegoten kan worden. Naast de wekker zijn er ook nog andere soorten klokken die we zowel binnen interieurs terugzien als buiten en in de publieke ruimtes.

Tip: klokkenshop wandklokken collectie

Functionele klokken met temperatuurmeter

Een wekker of een klok heeft natuurlijk als hoofddoel om de tijd aan te geven, maar dat is niet alles wat dit product doet. Er zijn meerdere functies en verschillende klokken. Zo zijn er bijvoorbeeld digitale klokken beschikbaar die niet alleen de tijd aangeven, maar ook de dag van de week de datum en de temperatuur. In sommige gevallen zit er zelfs een temperatuurmeter bij de klok, die ook buiten geplaatst kan worden, zodat je precies het verschil kan zien tussen de binnen- en buitentemperatuur en je exact weet hoe je je moet kleden voordat je de deur uit gaat.

Uitgelicht: klokkenshop digitale klokken overzicht

Een klok maakt het interieur af

Naast de functionele klokken, zijn er natuurlijk ook klokken, waarbij de nadruk minder ligt op de functie, maar meer op het design en de rol in het interieur. Industriële klokken met veel staal en aluminium accenten passen bijvoorbeeld vaak zeer mooi in een modern interieur, terwijl een klassieke wandklok van hout weer goed combineert in een meer klassieke setting met bijvoorbeeld een houten vloer. De klok is uitgegroeid tot een onmisbaar interieurobject, waarmee je bepaalde en specifieke eigenschappen en componenten binnen een ruimte goed kan belichten. Een XXL klok past bijvoorbeeld prachtig in een ruimte met extra hoge plafonds en komt zeer goed tot zijn recht in bijvoorbeeld een loft.

Tags: