Klein maar fijn! Tips voor een ideale kleine slaapkamer

  • Home
  • Interieur
  • Klein maar fijn! Tips voor een ideale kleine slaapkamer

Tegenwoordig met de stijgende huurprijzen en dalende woonaanbod zit u snel vast aan een beperkt aantal m2’s als slaapruimte. Hierdoor moet je creatief zijn en het meest halen uit elke centimeter. Op voorhand heb je waarschijnlijk veel vraagstukken. Waar moeten al je kleding, spullen en meubels geplaatst worden? Hier wat ideeën die jou hopelijk verder kunnen helpen!

Efficiënte meubels

Het belangrijkste in je kamer moet en zal je bed zijn. Hier wordt het belangrijkste activiteit van de kamer bewerkstelligd, namelijk slapen. Een bed kan wel het grootste gedeelte van je kamer in beslag nemen. Daardoor is het belangrijk op het bed multifunctioneel te maken en daardoor efficiënter. Door bijvoorbeeld een bed met opbergruimte aan te schaffen combineer je een kast en een bed. Hierdoor bevredig je twee essentials voor in je slaapkamer. Ook is een hoogslaper met bureau een effectieve manier om je slaapkamer mee in te richten. Een bureau is in principe niet erg praktisch als je een kleine slaapkamer inricht. Hierdoor neem je evenveel ruimte in beslag met je slaapkamer en bureau. Daarbij is het handig om te weten dat je ook verticaal gezien veel ruimte hebt om mee te werken!

De muren

Over verticaal gesproken. De muren kunnen op deze manier ook goed gebruikt worden. De ruimte om en boven de deur kan prima ingericht worden op een dusdanige manier dat u er geen last hebt van hebt. In de vorm van ophangen van planken en het neerzetten van kasten is het mogelijk om het meest uit uw muur ruimte te halen. Daardoor kunnen de muren je eenvoudig voorzien van een paar slaapkamer eisen.

Verdere tips

Er wordt geadviseerd om veel lichte tinten en voornamelijk een witte kleur te geven.  Dit geeft namelijk niet zo’n druk gevoel. Verder is het handig om veel opbergruimtes te hebben waardoor je alles netjes kan houden en alles ook netjes aanvoelt. In een kleine slaapkamer is het verder het allerbelangrijkste dat je alle ruimte gebruikt die er te gebruiken is. Zo kun je een schoenenkast aanschaffen die zorgt voor orde, netheid en efficiënt gebruik van de ruimte. Daarnaast kun je met TV-meubels ook weer de ruimte om en nabij de tv gebruiken voor extra opbergruimte en sfeer.

Een kleine slaapkamer inrichten is veel leuker en interessanter dan een grote slaapkamer inrichten. Dit geeft je de mogelijkheid om jezelf om extra creatief te zijn. Hierdoor maak je het inrichten van een slaapkamer boeiend en uitdagend en kan je pas echt genieten van het eindresultaat!

Tags: