Kantoor leegruimen, een flinke klus

  • DIY
  • 02 augustus 2022
  • Home
  • DIY
  • Kantoor leegruimen, een flinke klus

Om meerdere redenen kan een kantoorruimte leeggemaakt moeten worden. Ieder kantoor bevat bureaus, stoelen, prullenbakken, kasten, computers, flipboards, noem maar op. Wanneer je alles op een rij zet zijn er altijd meer spullen aanwezig dan gedacht. Wanneer de planten in de vensterbank tot en met de laatste bureaustoel zijn weggeruimd moet er misschien nog bekabeling worden verwijderd. Het leegruimen van een kantoorruimte wordt daarom dan ook vaak aan vakmensen overgelaten. Weten waar te beginnen en hoe er op verantwoorde manier getild moet worden is een vak apart.

Kantoormeubelen, een gewichtige zaak

De meubels die in een kantoor worden gebruikt zijn robuust en geschikt voor intensief gebruik. Een bureaulade wordt vaak open en dicht gedaan en is net wat groter dan het gemiddelde bureau. Kantoormeubelen afvoeren moet daarom op deskundige wijze worden uitgevoerd. De deurposten en de lift moeten wel heel blijven. De goede kwaliteit van de meeste meubelen zorgt ervoor dat het niet de gemakkelijkste objecten zijn om te tillen, laat staan te verplaatsen. Een metalen bureau met een flink bovenblad heeft een enorm gewicht. Sommige werktafels zijn in delen aan elkaar bevestigd, maar kunnen nog steeds een flink gewicht hebben.

Waar te beginnen met leegruimen?

Iedere kantoorsituatie is verschillend en vereist daarom weer een andere aanpak. Op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig om kasten en stoelen weg te ruimen. Wanneer er eenmaal een lege kantoorruimte over is blijkt dat er nog allerlei bekabeling weggehaald moet worden. Zomaar ergens een schaar inzetten is onverstandig. Kortsluiting is eenvoudig te veroorzaken en op brand zit niemand te wachten. Een kantoor laten leegmaken door ervaren mensen is verstandig. Kabels kunnen worden gerecycled evenals vloerbedekking. Wanneer op verantwoorde manier het afval wordt afgevoerd en verwerkt is dat een zorg minder.

Bezemschoon opgeleverd kantoor

Er komt heel wat bij kijken wanneer de kantoorinventaris moet worden verhuisd of worden verkocht. Voor het verplaatsen zijn waarschijnlijk vrachtwagens nodig. Om vuil af te voeren zijn er misschien wel afvalcontainers nodig. Soms moeten er nog reparaties worden uitgevoerd. Kortom, het is een hele lijst die vakkundig moet worden afgewerkt. Deskundigen komen vooraf bespreken wat er nodig is zodat alles naar de wensen van de klant verloopt