Jouw data op de kaart

Jouw data op de kaart

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden die een BGT PostGIS Database Dump te bieden heeft. Jouw data op de kaart? Jazeker, want op de uiterst gedetailleerde kaarten die je downloadt in de vorm van de BGT PostGIS Database Dump is alles wat zich in de openbare ruimte bevindt te zien. Ook jouw data dus. Dor voor deze dienst van Geogap te kiezen kun je steeds een beroep doen op een database met daarop de meest recente versie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie.

Elke maand komt er een geactualiseerde kaart van Nederland beschikbaar

Elke maand opnieuw komt er een nieuwe database met gegevens beschikbaar. Deze wordt in principe verzorgd door de PDOK. Zij bieden de bestanden echter aan middels een programma waar vrijwel niemand mee overweg kan. Via Geogap echter, worden de gegevens rechtstreeks geïmporteerd op PostGIS en daar kan iedereen prima mee overweg. BGT staat voor een zeer gedetailleerde kaart van Nederland. Op die kaart zie je gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en groen en dat tot op 20 centimeter nauwkeurig. De gegevens zijn interessant voor iedereen die zich bezighoudt met ruimtelijke gegevens.

Alle objecten hebben een eigen ID en dat vergemakkelijkt de communicatie over de objecten

De objecten op de kaarten hebben allemaal een ID en dat maakt communicatie gemakkelijker. De gegevens op de kaart komen tot stand op basis van de door onder meer gemeenten en provincie geleverde gegevens. Deze partijen werken samen in de SVB-BGT. Door elke maand opnieuw voor een download te kiezen, die is overigens 24 uur beschikbaar is, heb je dus steeds de beschikking over de meest actuele gegevens. Het importeren van de gegevens is gemakkelijk. Met de BGT PostGIS Database Dump is overigens slechts een van de diensten van aanbieder Geogap benoemd, ze kunnen je namelijk op nog heel veel meer gebieden van dienst zijn. 

Tags: