Je tuin groen in een handomdraai

  • Home
  • Tuin
  • Je tuin groen in een handomdraai
kunstgras

Kijk je naar buiten en zie je daar je tuin, een beetje hopeloos en grijs? Dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen! Zelfs als je helemaal geen groene vingers hebt, is het mogelijk om je tuin snel om te toveren in een groene oase, die gemakkelijker te onderhouden is dan je denkt.

Meters maken met kunstgras

Is je hele tuin betegeld, dan kan dat zeker in de herfst en winter al snel een wat troosteloze indruk geven. Zelfs al heb je gekozen voor gekleurde tegels, dan nog ogen deze op een zeker moment grauw en somber. Wil je een tuin die het hele jaar door fris en fruitig oogt, dan is het beter om hem helemaal, of in ieder geval deels, te voorzien van gras.

Leuk plan, zou je denken, maar er is natuurlijk een reden dat mensen meer en meer voor een betegelde tuin kiezen. Ze willen het liefst een tuin die hen weinig onderhoud geeft. Een grasmat zal moeten worden gemaaid, en zeker in de zomer met vrij grote regelmaat, en dat is niet per se het favoriete klusje van de niet al te enthousiaste tuinierder. Al is dat gras nog zo mooi groen het hele jaar door, de hoeveelheid onderhoud zorgt ervoor dat menigeen het toch maar bij tegels houdt. 

Gelukkig is er een alternatief, en wel in de vorm van kunstgras. Kunstgrasmatten in tuinen worden steeds populairder, en dat is niet zo vreemd. Ze geven je tuin het hele jaar door een frisse, groene uitstraling en vereisen nauwelijks onderhoud. Zo nu en dan veeg je het eens aan of pluk je er een verdwaald stukje onkruid uit, en dat was het wel. Bovendien ziet modern kunstgras eruit als echt gras, en is kunstgras leggen ook een fluitje van een cent. Wil je snel veel groene meters maken, dan is dus echt een aanrader.

Je tuin groener in kleine stapjes

Naast de keuze voor kunstgras, zijn er nog meer mogelijkheden om je tuin een klein beetje groener te maken. Zet bijvoorbeeld zo hier en daar mooie grote potten neer, en die mogen echt fors zijn, met wat mooie vaste planten. Let op dat deze winterhard zijn en liefst ook het hele jaar door groen blijven, anders is het in de winter nog steeds zo troosteloos. Veel siergrassen of vetplanten doen het prima, het hele jaar door, en hebben niet al te veel onderhoud of water nodig. Ideaal voor iedereen die wel een wat groenere tuin wil, maar niet is uitgerust met groene vingers.

Tags: