Je huis warm houden in de koude wintermaanden zonder hoge kosten: Zo doe je dat!

  • Home
  • Geen categorie
  • Je huis warm houden in de koude wintermaanden zonder hoge kosten: Zo doe je dat!

De koude wintermaanden komen er weer aan, wat betekent dat het in huis ook steeds kouder zal worden. Vaak zijn we geneigd om daarom meteen de verwarming aan te zetten. Echter kunnen de kosten hiervoor flink oplopen na een paar maanden. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het in huis warm te houden, zonder dat hiervoor de verwarming op de hoogste stand moet. In deze blog hebben we hiervoor een aantal tips op een rijtje gezet.

Tochtstrips en afdichtingen

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kou vanaf buiten niet binnen komt en dat de warmte van binnen niet ontsnapt naar buiten. Controleer daarom rondom je deuren en ramen voor eventuele kieren en scheuren. Plaats indien nodig tochtstrips of maak gebruik van afdichtingsmiddelen om deze scheuren te dichten. 

Isolerende raamfolie

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om dubbel glas te installeren, of wanneer je dit wel al hebt maar nog meer wilt isoleren, dan is isolerende raamfolie de oplossing. Deze folie plak je gemakkelijk op je raam en is nauwelijks zichtbaar. Naast dat het ervoor zorgt dat je direct op energiekosten kan besparen, blokkeert het ook nog eens UV straling, wat ervoor zorgt dat je interieur niet zo snel verkleurd. Mocht je hier interesse in hebben, kijk eens naar de isolerende raamfolie van Raamfolie-Winkel waar ze een breed assortiment hebben. 

Steek de openhaard of houtkachel aan

Het aansteken van de openhaard of houtkachel kan zorgen voor extra warmte in huis. Hoewel je van een openhaard vooral de warmte voelt wanneer je er dicht bij zit, kan een houtkachel ook helpen met het opwarmen van een ruimte. Zorg bij het aansteken dat je droog houdt hebt en laat de schoorsteen ongeveer een keer per jaar schoonmaken om te zorgen voor een goede doorstroom van lucht. 

Gebruik isolerende decoratie

Je huis warm houden hoeft niet altijd te betekenen dat je interieur er op achteruit gaat. Hang bijvoorbeeld dikke, zware gordijnen op om de tocht te blokkeren en de warmte binnen te houden, vooral in de avond en nacht. Overdag kan je ze open laten om zo de zonnewarmte binnen te laten. Daarnaast kunnen tapijten en vloerkleden helpen om de isolatie van de vloer te verbeteren en de koude lucht uit de vloer te weren. Voor zowel de gordijnen en vloerkleden geldt dat je er een kan kiezen die leuk past bij je smaak, om zo tegelijk je interieur op te fleuren.

Kleed je warm aan

Tenslotte is de meest eenvoudige tip om jezelf in de winter warm te houden zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen, door jezelf warm aan te kleden. Trek bijvoorbeeld een dikke trui aan of een extra paar sokken en ga lekker onder een zacht dekentje op de bank zitten. Neem er voor wat extra warmte ook een lekker warm drankje bij. Hiermee zal je gegarandeerd opwarmen!