Je hele woning gezellig? Dat doe je zo!

Je hele woning gezellig? Dat doe je zo!

De winter komt er weer aan en laat dat nou het ideale moment zijn om je huis helemaal knus te maken. Hoe fijn is het om tijdens donkere dagen te kunnen genieten van een warme sfeer in je hele huis. Vind je het lastig om je huis gezellig te maken? Wij verzamelden enkele tips waar je wellicht mee uit de voeten kunt. Lees dus snel verder!

De grote schoonmaak

Voordat je je kunt richten op je nieuwe interieur, is het handig voorafgaand hieraan je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je doorhebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, maar het is ook niet echt rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! Aan de slag dus!

Maak een plan

Nu je huis helemaal netjes is, kun je overgaan naar de volgende stap. En dat is: het maken van een plan! Misschien heb je door je enthousiasme zin om naar allerlei winkels te gaan en gelijk te kopen wat je mooi vindt. Dat is echter niet verstandig om te doen. De kans is dan namelijk groot dat je spullen koopt die in jouw woning niet mooi staan, of dat de spullen zelf bij elkaar niet mooi staan. Het is daarom goed om een plan van aanpak te maken. Welke kamers wil je bijvoorbeeld gaan aanpakken? In de woonkamer breng je waarschijnlijk veel tijd door, dus het kan zeker leuk zijn om daar wat zaken aan te gaan pakken. Maar je huis is natuurlijk meer dan alleen een woonkamer. Het kan ook erg leuk zijn om je slaapkamer op te pimpen. Je slaapt namelijk net ietsje fijner als je je omringt met leuke accessoires voor in je slaapkamer.

De kleur

Denk ook goed na over kleurgebruik. Wat voor kleuren wil je hebben in je woning en wat staat mooi bij je meubilair? Wist je dat een zwart interieur tegenwoordig helemaal in is. Veel mensen denken dat zwart een interieur heel donker, neigend tot depri, zou maken. Maar dit is juist totaal niet het geva! Met de kleur zwart creëer je juist een super charmant, elegant en stoer interieur. Zeker iets om over na te denken dus!

Tags: