Jarenlang geen omkijken meer naar uw dak.

  • Home
  • DIY
  • Jarenlang geen omkijken meer naar uw dak.

Is uw pand of woning gevestigd in Eindhoven en komt de levensduur van uw dak- en gevelbekleding tot zijn eind? Dan is het belangrijk om een nieuwe te laten plaatsen. Een dak- en gevelbekleding beschermt tegen schade en lekkages, tevens maakt het uw pand af. Om uw dak zo goed mogelijk te beschermen is een goede materiaalkeuze dus noodzakelijk. Met de juiste materiaalkeuze heeft u jarenlang geen omkijken meer naar uw dak. Het gebruik van metaal voor dak- en gevelbekleding is hierom de laatste jaren toegenomen. Metaal Eindhoven is in veel verschillende soorten en samenstellingen te verkrijgen. Metaal wordt steeds vaker toegepast omdat veel soorten geschikt zijn voor metaalbewerking, denk bijvoorbeeld aan lood, zink of aluminium. Deze materialen worden voornamelijk gebruikt voor zetwerk op maat.

 

Wat houdt zink op maat in?

Zink is een van de meest gebruikte materialen voor zetwerk op maat, dit komt vooral door de vele voordelen van het materiaal. Zetwerk op maat wordt voornamelijk gebruikt in de dak- en bouwindustrie. Middels een bankschroef, kantbank of zetbank wordt het plaatmateriaal in een andere vorm gebogen en kunnen nauwkeurige hoeken worden aangebracht in het materiaal. Zink laat zich eenvoudig bewerken waardoor vrijwel elke vorm te realiseren is. Door deze aanpassingen krijgt u een product dat exact op uw dak aansluit. Het grootste voordeel van zetwerk op maat is dat het niet aan elkaar gelast hoeft te worden. Dit heeft als bijkomstigheid dat het minder tijd kost en u een nettere afwerking krijgt.

 

Toepassing van zink op maat.

De voornaamste toepassing van zink op maat is voor dak- en gevelbekleding. Er worden onder andere dakranden, daktrimmen, afdekkappen, waterslagen en dakgoten van gemaakt. De reden dat zink hiervoor gebruikt wordt is dat het ideale eigenschappen heeft. Naast dat zink uw pand of woning een karakteristieke uitstraling geeft is het een erg gebruiksvriendelijk, duurzaam product dat een lange levensduur heeft. Een zinken dakgoot bijvoorbeeld heeft een levensverwachting die kan oplopen tot 50 jaar. Deze levensduur heeft zink te danken aan zijn hoge corrosiebestendigheid. Na al deze jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen; het veroudert niet, wordt niet broos en is eenvoudig te repareren. Ook heeft u veel keuzemogelijkheden op het gebied van kleur.

 

Laat u adviseren door een expert.

Bent u op zoek naar zink op maat Eindhoven voor uw project? Of twijfelt u tussen zink op maat en andere materialen? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt.

Hier kan een vakman met u meekijken en u voorzien van de juiste informatie en adviezen over verschillende materialen en de toepassingsmogelijkheden hiervan. De meeste metaalbewerkingsbedrijven hebben verschillende materialen op voorraad of beschikbaar in een showroom. Hierdoor kunt u de verschillende materialen, en in sommige gevallen ook kleuren, bekijken en vergelijken.

Tags: