Interieurstijlen om je eetkamer in te richten

Je wilt graag je eetkamer opnieuw inrichten. Dit kan zijn omdat je net bent verhuisd zodat je echt een nieuwe eetkamerset nodig hebt, maar het kan ook zo zijn dat je je eigen eetkamer zat bent waardoor je een nieuwe set wil. Maar waar begin je want er zijn zoveel opties dat het echt heel begrijpelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je weer een langere tijd met je eetkamer gaat doen. Je moet er dus wel voor zorgen dat je je eetkamer leuk blijft vinden en niet dat je alleen maar meegaat met de trends. Ik ga je in dit artikel laten zien welke interieurstijlen er allemaal zijn voor je eetkamer.

De gezellige interieurstijlen

Naar mijn mening zijn er een paar woonstijlen die echt gezelligheid uitstralen. Ten eerste heb je de bohemian en botanische stijl. Deze twee stijlen is vooral met hele warme tinten zoals geel, oranje, groen en bruin. Daarnaast is een kenmerk van deze stijl echt de planten, die het ook heel gezellig maken. Verder heb je de landelijke woonstijl. Deze is in eerste opzicht misschien iets minder gezellig omdat het wat strakker is dan bohemian en botanisch. Echter wordt er veel gebruik gemaakt van hout bij deze huisstijl wat heel veel warmte geeft. Daarnaast geeft deze stijl veel rust en sfeer. Ook heb je de retro stijl. Deze stijl komt van de jaren 50, 60 en 70 waar veel kleur in voorbij komt. Daarnaast is, net zoals bij de landelijke stijl, het materiaal hout heel belangrijk. De kleuren en het hout zorgen voor veel warmte en gezelligheid. 

De strakke interieurstijlen

Hoewel de stijlen die er net werden getoont heel veel gezelligheid geven, kan het voor sommige mensen iets te rommelig zijn. Daardoor zijn er ook nog een paar stijlen die een strakke uitstraling hebben. Ten eerste is dat de industriële woonstijl. Bij deze stijl wordt er vooral oude materialen gebruikt zoals oud hout, metaal, staal, bakstenen en beton. Deze materialen geven een veel serieuzere sfeer af. Verder heb je de modern of design woonstijl. Dit is eigenlijk de interieurstijl die het meest strak is van allemaal. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van strakke, rechte lijnen en neutrale tinten zoals wit, zwart en grijs. De stijl is heel erg strak omdat de stijl ook minimalistisch is met weinig spullen. De scandinavische stijl lijkt best wel erg op de moderne interieurstijl. Het grootste verschil is dat er bij deze stijl veel hout wordt gebruikt en pastelkleuren.