Ik wil iets anders voor de ramen!

Heb je veel last van inkijk in je huis, of wil je gewoon eens een keer iets anders voor de ramen? Dan adviseren wij je raamfolie. Het is eenvoudig aan te brengen, niet duur en je kan het gemakkelijk verwijderen als je weer iets anders wilt. Het leuke aan raamfolie is dat je continu kan blijven variëren, aangezien er veel verschillende soorten en maten zijn. In dit artikel krijg je meer informatie over wat raamfolie precies in en hoe je dit kan gebruiken.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een dun laminaat die kan worden opgeplakt aan de binnen- of buitenkant van glazen oppervlakken. Op de folie wordt door middel van een speciale techniek metaaldeeltjes of kleur aangebracht. Hierdoor ontwikkelt zich een bepaald design op de sticker. Gemetalliseerde folies hebben een reflecterende eigenschap, waardoor licht wordt teruggekaatst en minder schadelijk zonlicht wordt doorgelaten. Aangezien glasfolie is voorzien van een krasvastte coating zal de raamfolie niet beschadigen, de ramen kunnen gewoon gewassen worden. Wel raden wij aan om dit zonder borstel of schuurmiddel te doen. Echter kunnen zandkorrels of scherpe gereedschappen wel de raamfolie beschadigen. Pas hier dus mee op!

Hoe gebruik ik raamfolie?

De beste manier om raamfolie te plakken is afhankelijk van het soort folie dat je hebt aangeschaft. Maar wees gerust, het plakken van raamfolie is totaal niet moeilijk. Bij een statische raamfolie is het goed om te weten dat deze het beste hecht met alleen water. Bij een zelfklevende raamfolie verklapt de naam het al een beetje, want deze folie hecht zonder water aan te hoeven brengen. Hij kleeft al van zichzelf. Bij zonwerende raamfolie is het vanwege de geringe dikte het beste om het raam heel nat te maken.

Zodra je de raamsticker gaat opplakken is het van belang om het raam eerst goed schoon te maken. Dit kan met bijvoorbeeld glassex of een anders reinigingsspul. Zodra je het raam hebt schoongemaakt is het handig om het raam om te meten en de afmeting af te tekenen op de folie. Heirdoor kan je de raamsticker op maat knippen. Afhankelijk van wat voor een soort folie je hebt, kan je nu de raamfolie nat maken met water. Dit kan doormiddel van een doek of een plantenspuit. Plak het folie op het raam en wrijf met bijvoorbeeld een bankpasje de folie glad. Hierdoor wordt het mooi straks en zullen er geen bobbels ontstaan. Klaar!

Tags: