Hoe plaats je een dakgoot? Nou zo!

  • DIY
  • 18 december 2018
  • Home
  • DIY
  • Hoe plaats je een dakgoot? Nou zo!
Regen

Waarom zou je iemand aannemen om je dakgoot te plaatsen als je het net zo goed zelf kan doen?

Om te beginnen

Voor je huis, schuur of tuinhuis maak je in een handomdraai zelf een dakgoot. Met de juiste materialen, goed gereedschap en enige kluservaring is dit een fluitje van een cent. Vooraf is het belangrijk om te weten welk systeem je wilt gaan gebruiken en welke maat dakgoot je nodig hebt.

Niets is vervelender dan een dakgoot die niet voldoet aan de capaciteitseisen. De oppervlakte van het dak bepaald de juiste maat!

Materialen

Naast de dakgoot zelf heb je onderdelen nodig om de goot in op te hangen en mee af te sluiten. Denk aan de hoeveelheid gootbeugels. Tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 centimeter zitten. Ook heb je verbindingsstukken nodig wanneer je verschillende dakgoten aan elkaar wilt verbinden. Vergeet de hoekstukken niet. Denk bij het verbinden van dakgoten wel aan de maximale lengte voor het correcte aantal regenpijpen. Tevens is een dakuitloop van essentieel belang om het hemelwater fatsoenlijk verder af te voeren.

Heb je nog vragen of onduidelijkheden?

Wanneer je de geschikte materialen hebt aangeschaft worden deze over het algemeen geleverd met gebruik specificaties. Ook kun je altijd nog terecht bij je leverancier voor een uitgebreide handleiding.

Extraatje

Je dakgoot kan zichzelf terugverdienen. Wanneer je een regenton aansluit op de regenpijp wordt het hemelwater opgevangen voor later gebruik. Zo kunt je je ramen of auto hier prima mee wassen.

Je bespaart je geld en bent ook nog eens duurzaam bezig!

Ook kun je het opgevangen regenwater goed gebruiken om de tuin op een later moment mee te bevochtigen. Daarbij is regenwater voor planten een stuk gezonder dan leidingwater. Met name zuurminnende planten doen het er een stuk beter op.

Tags: