Hoe kies je de juiste grootte trampoline uit?

trampoline

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een trampoline. Dit komt voornamelijk doordat kinderen het ontzettend leuk vinden om op een trampoline te springen. Bovendien is het springen op een trampoline erg gezond. Het zorgt namelijk voor extra beweging. Daarnaast spelen kinderen hierdoor meer buiten, dit is natuurlijk veel beter dan naar een schermpje kijken. Door deze redenen zijn er steeds meer ouders die er voor willen kiezen om een trampoline aan te schaffen. Echter weten veel ouders niet goed welke afmeting zij nou het best aan kunnen schaffen.

Verschillende formaten

Er zijn op dit moment veel verschillende formaten. Deze verschillende formaten kunnen in drie categorieën ingedeeld worden. Deze categorieën bestaan uit  de kleine, de middelmatige en de grote trampoline. Doordat er verschillende zijn, bijvoorbeeld de Avyna trampoline of de Berg trampoline, zijn de diameters net iets anders. Toch hanteren een aantal leveranciers dezelfde categorieën.

Afmeting van de tuin in combinatie met de leeftijd van het kind

Wanneer je een nieuwe trampoline aan wilt schaffen zijn er twee verschillende factoren van belang. Dit is de afmeting van de tuin in combinatie met de leeftijd van het kind. Als uw kinderen iets ouder zijn en je een grote tuin hebt, kun je het best voor een grote trampoline gaan. Dit geldt vooral voor kinderen vanaf 9 jaar. Zijn je kinderen jonger dan 9 jaar of heb je een kleine tuin?  Dan is het verstandig om voor een kleine trampoline te gaan. Voor kleine kinderen kan een grotere trampoline namelijk gevaarlijk zijn. Ook wilt natuurlijk niemand dat zijn of haar hele tuin gevuld is door een trampoline. Wanneer je weinig ruimte hebt, is het misschien ook verstandig om de trampoline in te graven. Hierdoor lijkt de tuin een stuk groter. Bovendien is een ingegraven trampoline ook een heel stuk veiliger.

Tags: