Het onderhouden van je gevel doe je zo!

  • DIY
  • 06 januari 2020
  • Home
  • DIY
  • Het onderhouden van je gevel doe je zo!

Hetgeen wat mensen het eerst zien aan je huis is natuurlijk de buitenkant. Een huis kan veel zeggen over een persoon, dus je wilt natuurlijk ook dat je huis er goed bijstaat! Je gevel is iets dat enorm veel bijdraagt aan de uitstraling van je huis, dus je wilt natuurlijk dat die er top uitziet. Dit doe je door het onderhoud van je gevel goed bij te houden. Hoe je dat doet, lees je hier.

Gevel vuil? Pak het meteen aan

Als je de ware kleur van je gevel zichtbaar wilt laten zijn, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je vuil verwijdert. Er kunnen veel verschillende soorten vuil aan je muur hechten en de een is wat hardnekkiger dan de ander. Vuil dat niet zo hardnekkig is, kun je makkelijk zelf verwijderen met bijvoorbeeld een hogedrukspuit of een borstel met wat sop. Mossen en algen die aan je muur hechten moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk verwijderen, anders kunnen ze diep in het voegwerk van je muur nestelen. Dit kan uiteindelijk tot grote problemen leiden als het gaat vriezen, omdat het dan uitzet en er scheuren in de muur kunnen ontstaan. Je wilt natuurlijk niet hebben dat vuil op je gevel leidt tot inwendige schade! Echt hardnekkig vuil kun je het beste laten verwijderen door een professionele gevelreiniger, anders heb je kans dat je je gevel beschadigd doordat je met de harde hand te werk gaat. 

Zoals eigenlijk met elk probleem, kun je erger voorkomen door in een vroeg stadium het probleem aan te pakken. Scheuren in de gevel kun je daarom het beste meteen aanpakken in plaats van het even te laten liggen. Voor je het weet is de scheur groter geworden en heb je er uiteindelijk alleen maar werk en kosten aan. 

Professionele hulp inschakelen

Als je je gevel een keer een echt goede onderhoudsbeurt wilt geven, dan kan je het beste een professionele gevelreiniging specialist inschakelen. Zij zorgen voor een echte goede beurt en kunnen bij grote schade ook meteen je gevel renoveren. 

Tags: