Het inrichten van een moderne woonkamer

Je kunt een woonkamer op verschillende manieren inrichten. Tegenwoordig zie je de minimalistische stijl vaak terug, met moderne materialen als gietvloeren en strakke meubels. Aangezien je mogelijk een groot deel van de tijd in je woonkamer spendeert, is het handig om goed na te denken over de manier waarop je deze wilt inrichten. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor hoe je dit het beste kunt doen.

De vloer

Een modern interieur straalt al gauw rust uit, doordat het aantal meubels hierbij beperkt wordt. Je ziet hier vaak open ruimtes, designmeubels, gladde vloeren en ‘veilige’ kleuren zoals zwart, grijs of wit. Meestal zijn zulke vloeren effen van kleur of hebben ze een beperkt aantal patronen. Een houten vloer kan hierbij uiteraard ook een optie zijn.

De inrichting

Vaak zie je dat de woonkamer, keuken en eetkamer samengevoegd zijn in één grote ruimte. Dit creëert een gevoel van openheid. Dit wordt nog eens versterkt als er grote ramen aanwezig zijn, waardoor er ook nog eens veel licht naar binnen valt. Ook met raamdecoratie kun je een bepaalde sfeer creëren. Kies mooie gordijnen uit, bijvoorbeeld met een Groupon kortingscode, of ga voor aluminium jaloezieën, die doorgaans een moderne uitstraling hebben.

Meubels en decoratie

Decoratie is leuk, maar in een modern interieur kun je het gebruik hiervan beter beperken. Wil je wel graag je huis een beetje opfleuren? Kies dan voor materialen als hout, kunststof of glas. Decoratie hoeft helemaal niet duur te zijn; met een HEMA coupon kom je bijvoorbeeld al een heel eind. In veel meubelwinkels kun je ook nog eens terecht voor betaalbare design meubels. Deze kunnen absoluut bijdragen aan een stijlvolle, moderne inrichting! Minimalistisch hoeft overigens niet saai te zijn, ga bijvoorbeeld voor een moderne boekenkast op maat en je zult zien dat dit een groot verschil kan maken.

Tags: