Gezond in lijf, leden, tuin en vijver

  • Tuin
  • 07 december 2018
  • Home
  • Tuin
  • Gezond in lijf, leden, tuin en vijver

Help de natuur een handje met het in stand houden van jouw vijver. Lees hier wat voor maatregelen je allemaal kunt treffen om jouw persoonlijke oase te doen floreren!

Je voelt het aan je water

Nou, nee, eigenlijk zie je het gewoon. Wanneer je water troebel is, heb je last van algen. Deze kunnen gemakkelijk overleven als je niet genoeg natuurlijke filters in je water hebt. Hiermee bedoelen we uiteraard waterplanten.

Deze vangen namelijk schadelijke stoffen op die de groei van algen voorkomen en beperken. Als de vervuiling te groot is, kunnen zij deze taak niet aan; dan zou je nog meer waterplanten moeten aanschaffen om je water weer mooi helder te krijgen.

Zo simpel als pompwater

Water stagneert als het stil staat. Daarom kun je het met behulp van een pomp maar beter in beweging houden! Als er zich schadelijke stoffen in je vijver bevinden, gaan die schadelijke deeltjes echter niet zomaar weg. Hiervoor heb je een betrouwbaar filter nodig.

Deze twee zaken kun je eenvoudig met elkaar combineren door een hoogwaardige filterpomp van Pontec aan te schaffen! Dit apparaat beweegt moeiteloos vuildeeltjes naar je filter, zodat je deze alleen maar hoeft te reinigen om de gezondheid van je vijver te behouden.

Bij de wilde beesten af

Roof- en knaagdieren en ook verschillende soorten vogels komen vaak genoeg op een vijver af om de fauna en flora daarin en omheen soldaat te maken. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen door een praktische en effectieve verjager in te schakelen. Gelukkig bestaan er apparaten die met behulp van een verdediging met water al deze dierlijke dreigingen weten af te slaan.

Het oog wil ook wat

Als je trots bent op je vijver, doe je ook veel aan het uiterlijk hiervan. Door beelden en ornamenten – in de vorm van kleine watervallen – te plaatsen, wordt jouw persoonlijke oase een stuk aantrekkelijker. Laat bovendien letterlijk en figuurlijk jouw licht erover schijnen met behulp van de mooiste pots en lantaarns voor in je tuin!

Tags: