Geen klus zonder Big bag!

  • DIY
  • 19 december 2018
Verbouwing

Grote of kleine klus? Praktisch alle grondstoffen kunnen in een Big Bag en je kunt ze hergebruiken. Big Bags zijn ontzettend veelzijdig!

Plannen

Wat voor klus je ook gaat doen, een goede planning is een must! Het is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben wat je budget is en hoeveel tijd je voor de klus hebt. In de eerste fase, de planningsfase, moet je ook eventuele vergunningen regelen. Aan het verwijderen en vervoeren van asbest bijvoorbeeld zitten zeer strikte regels. Wat voor materialen heb je nodig en hoe zorg je ervoor dat je deze op de locatie krijgt? En komt er puin en afval vrij bij de voorbereiding van een klus? Dit zijn allemaal factoren die je mee moet nemen in je planning.

Vervoer

Wanneer je een container huurt zit het transport en afvoeren van grondstoffen vaak bij de prijs inbegrepen. Dit is erg prettig. Maar het is niet altijd mogelijk om overal een container te plaatsen. Er moet voldoende ruimte zijn, daarbij moet het ook mogelijk zijn om de locatie te bereiken met een vrachtwagen. Tevens zijn er gemeenten die een vergunning vereisen. Voor de klussen die zonder container gedaan moeten of kunnen worden is het gebruik van een Big bag een absolute aanrader. De Big Bags kunnen eenvoudig in een aanhanger en zelfs in een auto. Het voordeel van de zakken is dat alles mooi en netjes bij elkaar blijft.

Materialen

Wanneer je een duidelijke en realistische planning hebt gemaakt kun je aan de slag! Als je een slimme zet wilt maken dan kun je één of meerdere Big Bags aanschaffen. Deze grote zakken zijn zeer sterk, hebben een laag gewicht van zichzelf en zijn eenvoudig te verplaatsen en vervoeren door de handige draaglussen aan de hoeken. Zelfs in combinatie met een container zijn Big Bags superhandig voor elke klus. Je kunt een Big Bag kopen voor de opslag en het vervoeren van producten als:

  • Granulaat
  • Hout producten
  • Agrarische producten
  • Zand, grind en aarde
  • Asbest
  • (Puin)afval
  • Kunststof

Doordat de Big Bags een solide kwaliteit hebben kunnen ze keer op keer gebruikt worden. Je kan ze dan ook goed tweedehands kopen. Dat is positief voor het budget en op die manier ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Tags: