Enkele tips ter voorkomen van inbraak

Het is je al eens overkomen of je kent iemand bij wie er is ingebroken. Geen fijne ervaring. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dat zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Dingen waar we niet altijd aan denken, maar die wel vaak helpen je huis veilig te houden als je slaapt of als je op pad bent. De sloten deskundige kan je daarbij helpen. Bovendien levert een goed beveiligd huis een keurmerk op, waarmee je vaak korting krijgt op je inboedelverzekering.

Binnen- en buitenverlichting

Voorzie je voor- en achterdeuren van goede buitenverlichting. Vooral verlichting die met een bewegingssensor werkt is handig. Dat schrikt inbrekers vaak al af. Er zijn ook dag-nacht sensoren die op de lamp bevestigd kunnen worden. Zo hoef je er niet elke avond aan te denken de buitenlamp aan te doen. Laat als je van huis bent binnen ook het licht aan. Het huis ziet er dan bewoond uit. Kies je voor de spaarzame LED-verlichting dan ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Houd je spullen uit het zicht

Leg geen dure spullen in het zicht. Houd laptop, tablet, je dure telefoon en de game console uit het zicht. Breng ongenode gasten niet in verleiding je huis binnen te dringen. Berg ook de sleutel van je auto op op een veilige plek. De sloten deskundige maakt vaak mee dat deze spullen de oorzaak zijn van een inbraak.

Goed hang- en sluitwerk

Het begint met goed beveiligde sloten op deuren en ramen. Trek de deur niet alleen achter je dicht, maar draai ook daadwerkelijk het slot om.

Een sloten deskundige  geeft je graag verder advies over inbraakpreventie. De sloten deskundige kan dan meteen die sloten vervangen of extra aanbrengen die nodig zijn voor een optimale beveiliging van je huis.

Tags: