Een traplift smalle trap kopen met deze tips

Een traplift smalle trap integreren in uw woning lijkt op het eerste zicht alles behalve een eenvoudige opdracht te zijn. Toch valt dit in de praktijk best wel mee. Verschillende merken hebben er namelijk voor gekozen om zich deels te richten op het produceren van trapliften welke eveneens perfect toepasbaar zijn op een smalle trap. Een traplift smalle trap lijkt er in eerste instantie hetzelfde uit te zien als een gewone traplift. Indien u de lift van naderbij gaat bekijken zult u echter alleen maar kunnen concluderen dat er wel degelijk sprake is van enkele verschillen. Wat deze verschillen nu precies zijn en waar u dus precies rekening mee dient te houden bij het kopen van een traplift smalle trap vertellen we u op deze pagina!

 

Waarin onderscheidt een traplift smalle trap zich precies? 

 

Wanneer u over een volwaardige, grote trap beschikt spreekt het voor zich dat u in principe nooit problemen zult ondervinden met het laten plaatsen van een traplift. Bij een smalle trap is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat niet elke traplift zomaar op de trap in kwestie gemonteerd zal kunnen worden. Het is dan ook zo dat een traplift smalle trap zich in de praktijk weet te onderscheiden door middel van de volgende kenmerken: 

  1. De traplift beschikt over compactere afmetingen; 
  2. De traplift heeft een inklapbare voetenbank; 

Bovenstaande verschillen zijn belangrijk om rekening mee te houden, maar tasten op geen enkele manier het comfort van de traplift aan, integendeel. Alle fabrikanten van trapliften smalle trap begrijpen immers dat comfort en veiligheid altijd op de eerste plaats moeten komen. Ook wanneer u een smalle trap in uw huis heeft hoeft u zich hier dus geen zorgen om te maken, integendeel. 

 

Ook beschikbaar voor mensen met overgewicht 

 

De ene traplift is de andere niet. Net zoals ook de ene persoon de andere niet is. Heeft u bijvoorbeeld een paar kilootjes teveel? In dat geval dient u er rekening mee te houden dat u mogelijks nood zult hebben aan een aangepaste traplift. Voor mensen met een maatje meer kunt u bijvoorbeeld rekenen op een traplift met: 

  • Een extra brede zitplaats; 
  • Een extra lange gordel; 
  • Wijde ruimte welke zich bevindt tussen de armleuningen; 
  • Een automatische draaifunctie; 

Bovenstaande opties of features zorgen er voor dat er werkelijk voor iedereen een traplift naar wens beschikbaar is. Heeft u dus met andere woorden een maatje meer? Dan hoeft dat er absoluut niet voor te zorgen dat u geen fatsoenlijke traplift in uw huis kunt installeren, in tegendeel. Vergelijk echter zeker de mogelijkheden bij de verschillende traplift merken. 

 

Hoeveel kost een traplift smalle trap?

 

Tijdens de prijzen traplift vergelijken zult u kunnen vaststellen dat een traplift voor een smalle trap niet noodzakelijkerwijs meer hoeft te kosten dan voor een gewone trap, in tegendeel. Belangrijk is echter wel om rekening te houden met de vormgeving van de trap in kwestie. Een traplift voorzien op een rechte trap is dan ook altijd financieel het interessantst. Is er sprake van een trap met één of meerdere bochten? Dan dient u er rekening mee te houden dat dit steevast een niet onaanzienlijke invloed kan hebben op de kostprijs van de traplift. De gemiddelde kostprijs voor een traplift varieert in de praktijk van 2.500 tot wel 12.500 euro. Kijk bijvoorbeeld eens bij Liftoffertes voor een breed aanbod trapliften.