Een huis kopen Portugal en waar je aan moet denken

huis kopen portugal

Veel Nederlanders hebben er ooit over nagedacht: een huis kopen in Portugal. Dit is een zeer geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders. Hebben we allemaal de drang om te emigreren. Zeker niet, maar het mooie weer in dit land maakt het wel aantrekkelijk om er naartoe te verhuizen. In dit artikel gaan we in op het emigreren naar Portugal. Hoe moeilijk is het om naar dit land te emigreren en waar moet je aan denken als je dit van plan bent? Hieronder lees je alles over een huis kopen Portugal.

Het leven in Portugal

Er zijn vrij veel Nederlanders die het leven in Portugal zo prettig vinden lijken, dat ze daadwerkelijk besluiten om te emigreren. Dit heeft grotendeels met het klimaat te maken. In Portugal is het over het algemeen warmer dan in Nederland. Het zuiden van Portugal heeft een Middellands zeeklimaat, waardoor het vooral hier lekker warm is. De winters zijn in Portugal ook milder dan we hier gewend zijn. Echt koud wordt het in het zuiden van Portugal niet snel. Het klimaat van het land is dus zeker aantrekkelijk, maar waarom specifiek voor Portugal kiezen? Hier zijn verschillende redenen voor. Om te beginnen is een huis kopen Portugal aantrekkelijk vanwege de cultuur. In Nederland leven de meeste mensen vrij ‘gehaast’. We zijn altijd strikt op tijd en leven veelal volgens een strak schema. In Portugal is dit veel minder het geval. 

Een huis kopen Portugal is zeker niet duur

De huizenprijzen liggen in Portugal heel anders dan hier in Nederland. Zoek bijvoorbeeld maar eens een boerderij te koop in Portugal. Voor het geld dat je voor een tweegezinswoning in Nederland betaalt, kun je ook een gigantische woonboerderij in Algarve aanschaffen. Behalve dat een huis kopen Portugal relatief goedkoop is, is het leven in Portugal ook een stuk goedkoper. Zo betaal je bijvoorbeeld veel minder voor levensmiddelen dan in Nederland. Dit zijn stuk voor stuk goede redenen voor een huis kopen Portugal.

Hoe makkelijk is het kopen van een huis in Portugal?

Nederland is onderdeel van de EU. Als Nederlander mag je dus vrij wonen en werken in andere landen die onderdeel van de Europese Unie zijn. Een huis kopen in Portugal gaat hierdoor relatief eenvoudig. Toch zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is de huizenprijs logischerwijs ook afhankelijk van in welke regio jij je wilt gaan vestigen. In de hoofdstad Lissabon en in het mooie Algarve, liggen de prijzen over het algemeen hoger dan in het noorden van Portugal. 

Wil jij een huis kopen Portugal? Dan is het een goed idee om een makelaar in te huren die bekend is met de omgeving. Zorg er in ieder geval voor dat je hulp krijgt van iemand die ervaring heeft met het emigreren naar Portugal. Op deze manier krijg je handige huis kopen in Portugal tips en weet je precies wat je te doen staat. Easy Living Portugal maakt betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy in Portugal mogelijk.