Een gietvloer past overal in huis

Ben jij uitgekeken op je huidige vloer en ben je toe aan een nieuwe vloersoort in jouw huis? Denk dan eens aan een gietvloer. De gietvloer wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit en is in steeds meer huizen te vinden. De voordelen van een gietvloer zijn bijna niet meer op twee handen te tellen. Misschien het wel het grootste voordeel van deze vloersoort is dat een gietvloer vrijwel overal in huis past. Of het nu de woonkamer, de badkamer of de garage is, een gietvloer zal nergens misstaan. Wij leggen je uit waarom het een goede keuze is om voor deze vloersoort te kiezen. 

Overal te gebruiken

Waar men vroeg bij een gietvloer aan een industriële omgeving dacht, is een gietvloer vandaag de dag veel meer dan dat. Neem bijvoorbeeld de huiskamer. Wie op zoek is naar een strakke vloer die goed te combineren is met verschillende stijlen van inrichting, zit met deze vloer goed. Met een speciale coating is de vloer bovendien waterdicht te maken, wat het ook een ideale vloersoort voor de badkamer maakt. Makkelijk in onderhoud, een moderne uitstraling en waterbestendig, dat zorgt voor een perfecte match. Door de kracht van de vloer zou het ook niet misstaan in de garage. Een beetje klusser kan zich op deze vloer helemaal uitleven. Geschikt voor in het hele huis dus. 

Vloerenspecialist

Het aanleggen van een gietvloer is heel nauwkeurig en specialistisch werk. Waar je een gietvloer nog wel zelf kunt aanleggen, is dat met een gietvloer anders. Voor een gietvloer worden hele specifieke materialen gebruikt, waarbij er verschillende lagen van de vloer over elkaar heen gegoten worden. Deze lagen moeten tussendoor uitharden voordat de volgende laag gegoten kan worden. Wil jij ook een gietvloer in één of meerdere ruimtes in huis, neem dan zeker contact op met een vloerenspecialist. Als de vloer goed en met grote precisie gelegd wordt, kan zo’n vloer gemakkelijk tot wel 30 jaar meegaan.